Echt! Je kunt geld verdienen door je mening te geven! In dit artikel vertel ik over online geld verdienen met enquêtes invullen. Online of via een app. Zelf getest en deze raad ik aan!
Zoek op google: “Hoe kan ik online geld verdienen?” Een van de allereerste resultaten is: Vul enquêtes in en verdien geld. Dit kan overal! Vanuit huis, in de trein, tijdens een coffee-break, noem maar op. Het is makkelijk en snel. Kassa! Toch?
In dit artikel vertel ik meer over online geld verdienen door middel van enquêteplatforms. Ik vertel wat het zijn, hoe ze werken, waar je op moet letten en welke programma’s daadwerkelijk uitbetalen in geld!
Wat zijn enquêteplatforms?
Allereerst is het goed om je een beeld te vormen van een enquêteplatform. Want als je niet weet wat het is, weet je ook niet of het iets is voor jou. Je kunt het zo voor je zien: bedrijven willen hun ideeën testen op hun doelgroep. Dat gebeurt ook wel door middel van focus studies, maar door middel van enquêteplatforms kunnen zij heel snel een test draaien! Een opdrachtgever betaalt het platform dus. Jij meldt je aan bij het platform. Daar zie je allerlei enquêtes die je kunt invullen en wanneer jij een enquête voltooit, ontvang jij een beloning. De beloning zijn vaak punten die je later kunt inwisselen voor iets leuks. Enquêtes vragen vaak jouw mening over nieuwe verpakkingen voor producten of reclamecampagnes, etc. Er zijn wel twee grote ‘Maar-en’!
1. Je moet binnen de doelgroep passen
Geregeld is een bedrijf op zoek naar een specifieke doelgroep. Bijvoorbeeld “jonge ouders” als de opdrachtgever wil weten hoe jonge ouders over babyuitzet denken. Daarom vraagt een enquête vaak naar je leeftijd, je geslacht en je woonplaats. In dit geval zal de enquête ook vragen: In welke leeftijdscategorie heeft u kinderen? Waarop je met een multiple choice kunt antwoorden 0-2, 2-4, 4-8, 8-12, 12-16 etc. Zo selecteert de enquête direct of jij tot de beoogde doelgroep behoort. Als je geen jonge ouder bent met kinderen in de leeftijdscategorie 0-2, word jij gediskwalificeerd.
2. Een enquêteplatform betaalt niet altijd uit in geld.
De meeste enquêteplatforms werken met puntensystemen. Voor elke voltooide enquête verdien jij punten. Die punten mag jij op elk moment inwisselen voor een beloning, meestal een cadeaubon. Al heel gauw kom je erachter dat dit een verdienmodel is waar je een lange adem nodig hebt. Want zoveel enquêtes zijn er niet bij elk platform en die punten lopen niet snel op. Het kan echt wel een maand of twee duren voor jij voldoende punten hebt verzameld om te cashen! En dan hebben we het over een bedrag van 5 tot 10 euro.
Geen gouden bergen
Het is dus heel belangrijk om je te realiseren dat je met online enquêtes geen gouden bergen kunt verdienen. Maar misschien vind jij wel lekker om een snel zakcentje te verdienen. Tussendoor, lekker makkelijk (het kan zelfs tijdens een plaspauze!) dan heb ik nog verschillende opties voor je. Zelf ben ik nu zo’n 6 maanden actief op een aantal platforms. Sidenote: ik run een gezin met kleine kinderen en ik werk fulltime, dus ik doe dit echt tussendoor! Maar met die 6 maanden heb ik toch ruim 200 euro gespaard. Dat is best wel een leuk bedrag, vind ik zelf. Omdat je dat ‘extra’ hebt verdiend, voelt het ook als ‘extraatje’ en kun je echt vrij kiezen waar je ie euro’s aan kunt uitgeven! Of je investeert het in je online business (dit is natuurlijk waar bij mij de ondernemerszin werd aangewakkerd…)
Lijst van geteste enquêteplatforms
Maar even bij de les: online enquêtes invullen en geld verdienen! Het is echt zo makkelijk, mits je niet gedemotiveerd raakt door de platforms die niet zo super werken. Daarom hier een overzicht. Een heel aantal heb ik zelf al uitgeprobeerd en ik vertel je of ik deze wel of niet aanbeveel. Een aantal andere ken ik niet zo goed, maar misschien wil jij die wel uitproberen?
- Attapoll. Dit is echt mijn #1 platform. Ideaal als app op je telefoon! Als je geluk hebt, zo’n 6-10 enquêtes op een dag, soms 1 of niets. Maar het grote voordeel van Attapoll is dat ze vanaf 2,50 euro elk bedrag volledig uitbetalen! Niet in punten, maar direct op een PayPal-account of een Revolut-rekening. Als je je aanmeldt, vermeld dan mijn unieke aanmeldcode: vuftb
- Euroclix / Panelclix. Een platform dat al heel lang bestaat. Mijn ervaring is dat de eerste 10 euro snel gaan, maar daarna krijg je minder enquêtes en is het lastig om nog genoeg clix te verdienen om aan een uitbetalingsgrens te komen. Pro: Clix betaalt uit in euro’s op je bankrekening!
- GfK Panel. Hier heb ik in het verleden ook wat zakcentjes weten te verdienen. Voordeel: groot platform met veel enquêtes. Nadeel: Je kunt je punten alleen inwisselen voor cadeaubonnen.
Attapoll en Panelclix zijn de platforms die ik zelf nog steeds gebruik. Er zijn ook nog heel wat andere platforms, die ik niet uit ervaring ken. Als jij een van deze uitprobeert, laat je dan in een reactie of mailtje weten wat je ervan vindt? Ik ben super benieuwd!
- Opinieland (geld en punten verdienen);
- QuickThoughtsApp (punten inwisselen voor bonnen);
- Betaalde enquêtes (geld en cadeaubonnen);
- Surveoo;
- Survey Lama (uitbetalen via Paypal en Amazon-cadeaubonnen);
- iSurveyWorld (is gericht op NL maar je spaart dollars);
- Toluna App (verdiende punten inwisselen voor cadeaubonnen of producten);
Zijn enquêteplatforms betrouwbaar?
Je zult zien dat het heel makkelijk is om je aan te melden bij een enquêteplatform. Je vult wat informatie in en je kunt van start. Wat je niet weet als je net begint, is of een platform betrouwbaar is of fake. Het is gewoon heel zonde als je er een paar uur insteekt en dan ontdekt dat het niet uitbetaalt! Daarom heb ik bij mijn favorieten ook mijn ervaringen toegevoegd. Waar ik ook zeker op let is platforms die cash uitbetalen!
Hoe zit het met de privacy?
De privacy waarborgen gebeurt volgens strikte AVG-richtlijnen. Je moet er echter wel rekening mee houden dat opdrachtgevers buiten Nederland hier iets minder nauw mee omgaan. Een enkele keer vraagt een enquête aan jou of je akkoord gaat om jouw ingevulde gegevens op te slaan in de VS. Als je dat niet prettig vindt, dan vul je die enquête niet in. Dat is natuurlijk altijd jouw keuze! Goed om te weten is dat ze nooit om je naam vragen, maar het gaat echt om demografische gegevens om de verschillen per doelgroep te bepalen. Als je geneigd bent om in complottheorieën te geloven, raad ik je af om geld te verdienen met enquêtes. Maar als je geld wilt verdienen met online enquêtes kun je dus prima bij mijn lijst van enquêteplatforms beginnen!
Mij smaakt het naar meer. De zakcentjes verdienen door enquêtes gaven mij al een gevoel van vrijheid. Met die 200 euro kun je best iets leuks verzinnen! Dat is mijn startkapitaal geworden voor het online ondernemen. Ik vind dan ook super leuk om deze mogelijkheden met jou te kunnen delen. Wie weet moedigen deze platforms jou ook wel aan om verder te ontdekken hoe je online kunt gaan ondernemen!
Laat je weten wat je van het artikel vindt? Heb je nog tips voor mij? Neem vooral contact op of schrijf je in voor mijn nieuwsbrief zodat jij als eerste op de hoogte bent van nieuwe ontdekkingen op mijn reis naar financiële vrijheid!
In dit artikel maak ik gebruik van affiliate links. Dat betekent dat ik een commissie ontvang als jij je via mijn link aanmeldt.