Hoe verdien ik extra geld? Tips voor 3 online side hustles waarmee jij snel extra geld kunt verdienen

Tips voor 3 online side hustles waarmee jij snel extra geld kunt verdienen

Hoe verdien ik extra geld? Au, mobiel kapot. Een onverwachte tegenslag en ik wil NU extra geld verdienen. Hoe doe ik dat? In dit artikel een overzicht.

Vooraf een disclaimer: succesvol ondernemen vergt toewijding en doorzettingsvermogen. In dit artikel noem ik voorbeelden van ‘get money quick’ alsook duurzamere methoden om extra geld te verdienen. Verdien extra geld voor de lange termijn! Om dat te bereiken benadruk ik dat het belangrijk is om geduld te hebben, consistentie en het vinden van de juiste aanpak die bij jou past.


Mijn persoonlijke reis naar extra inkomen

Balen, mobiel stuk. Betalen dus. Ik had alleen niet gerekend op een extra uitgave en moest echt wel even slikken. Begin dit jaar werkte ik full-time en … was het dan echt niet genoeg?

mobiel kapot financiele stress

Ik kon twee dingen doen: kiezen voor een minder luxe leefstijl. Alleen, dat wil ik liever niet. Ik heb het echt jarenlang met minder gedaan. Ik kan het als het moet! Maar ik heb nu ook vier kinderen die ik graag gezond en biologisch voedsel gun, warme kleding en nieuwe schoenen wanneer het nodig is. Zo af en toe ook speelgoed of een uitje. Dus… het werd optie 2:

Team “Verdien extra geld”

Er zijn talloze manieren om aan extra geld te komen maar even voor de helderheid: ik zocht naar een manier om vanuit huis extra geld te verdienen. Na veelvuldig lezen maakte ik de keuze voor affiliate marketing. Later ben ik ook digitale producten gaan ontwikkelen (al dan niet passief). En al snel kwam ik tot de ontdekking dat ik wilde ondernemen. Naast dat het me inkomsten oplevert, zorgt het ook voor het aanwakkeren van mijn passie, voldoening en veel vrijheid.

werk remote als eigen baas om extra geld te verdienen
Het lijkt mij heerlijk om in de toekomst mijn werk mee te nemen en ergens te ‘overwinteren’

Het is ook echt mijn overtuiging dat je eigen baas worden je verder brengt. Streef je naar meer vrijheid en voorspoed, start je eigen side hustle! Vraag gratis mijn e-book “10 Winstgevende side hustles” aan voor meer inspiratie.


Snel Geld Verdienen: Diverse Mogelijkheden

Wanneer je het e-book hebt gelezen, valt het waarschijnlijk op dat 6 van de 10 side hustles online opties zijn. Dat is niet voor niets! Digitale ontwikkelingen bieden zoveel mogelijkheden om bij te verdienen. Wanneer je direct expertise kunt combineren met een digitaal verdienmodel, kun jij snel extra geld gaan verdienen. Download het e-book voor alle 10 winstgevende side-hustles, hier licht ik er een aantal toe:

Gratis ebook 10 winstgevende side hustles om vandaag mee te beginnen

 1. E-commerce: Start een online winkel en verkoop producten. Kies een niche waar je gepassioneerd over bent en onderzoek de vraag in de markt. Platforms zoals Shopify, WooCommerce (voor WordPress-gebruikers) en BigCommerce maken het gemakkelijk om een professionele online winkel te bouwen. Je kunt ook gebruik maken van het verkeer op:

  – Etsy: hier verkoop je handgemaakte producten. Dit mogen óók digitale producten zijn! Wil jij beginnen met verkopen op Etsy? Lees mijn artikel over de Etsy Academy en gebruik mijn referrallink om te starten met 40 (!) gratis listings.

  – Bol.com / Amazon: Net als Etsy zijn dit platforms met groot koopbereid zoekverkeer. Daar kun jij slim gebruik van maken als jij weet hoe je met jouw (dropshipping) producten moet opvallen. Lees ook Zo start je een e-commerce sidehustle of vraag gratis het bol.com lanceerplan aan voor een vliegende start!
 2. Freelancen / Social Media Management: De waarde van online zichtbaarheid voor een bedrijf is zéér groot. Daarom investeren bedrijven ontzettend in marketing en die gaat ook via social media! Als freelancer in social media managent kun jij goed bijverdienen door terugkerende taken als posts te maken en in te plannen.

  – Je kunt ook denken aan UGC (User-Generated Content) waarvoor de markt flink aan het groeien is. Hiermee ben je ook op socials actief maar dan in opdracht van een bedrijf dat jou betaalt om aan je eigen volgers te laten zien hoe jij blij jij bent met hun producten.
  Weinig volgers en succesvol als UGC-Creator aan de slag? Je leert alles in de UGC-Creator Academy!

  – Net iets anders dan influencen, maar dat kan natuurlijk ook. Vooral op TikTok kun je momenteel snel groeien, als dit social media platform je ligt!

  – Wél aan de slag met Content Creatie maar NIET in dienst van een bedrijf? Dan is het opzetten van een Cash Cow misschien iets voor jou. In de Cash Cow Academy leer je alles over het internet vóór je laten werken terwijl jij alle vrijheid behoudt.
 3. Affiliate marketing: mijn eerste keuze. Door te delen van je kennis en ervaringen online met gebruik van affiliate links kun jij geld verdienen. Je ontvangt commissie als er mensen via jouw affiliate link een aankoop doen. Meer leren over affiliate marketing? Lees De beste Affiliate Marketing Cursus voor beginners.

  – Op je eigen website kun je affiliate marketing toepassen. Focuspunten: kies een niche én werk aan goede SEO. Als je nog geen website hebt, dan maak je er een! Je kunt een goedkope hosting kiezen zoals Strato, maar voor snelheid en betere ondersteuning kies bijvoorbeeld voor Cloud86 of Heijsen Webhosting.

  – Via e-mailmarketing door funnels te bouwen. Zeer populair in Amerika maar het werkt ook goed in Nederland. Via bijvoorbeeld Mailerlite of Mailchip kun je beginnen met het bouwen van een maillijst en je lezers geregeld leuke aanbiedingen sturen. Liever een Nederlands bedrijf? Bij Mailblue krijg je ook toegang tot de Mailblue Academy (om je alles te leren over geautomatiseerde campagnes).

  – Via social media kun je ook affiliate marketing toepassen. Ook bij de voorbeelden die hierboven genoemd staan (bij UGC-samenwerkingen, als influencer of met je Youtube cash cow)

Dit zijn zomaar drie voorbeelden waarbij jij het internet inzet om snel geld te verdienen. Zodra je hiermee begint, stap je in de wereld van online ondernemen met ongekende mogelijkheden. Er zijn zoveel opties, dus kijk goed wat bij jou past en hoe jij je tijd wilt inzetten. In Passief Inkomen vs. Side Hustles: Wat is het verschil? ga ik ook in op duurzame online aanwezigheid. Wanneer jij minder tijd tot je beschikking hebt, is wellicht jouw belangrijkste doel om op lange termijn meer geld te verdienen. Je verdient snel geld met een freelancejob of via social media. Maar op lange termijn zijn Youtube en een website rendabeler, hoewel die in het begin minder geld opleveren. Experimenteer en kies vooral wat bij jou past.

Op je laptop als eigen baas werken aan je side hustle om extra geld te verdienen


Ik wil NU extra geld verdienen, en snel

Laatst typte ik dit in google: ik wil snel extra geld verdienen. Gevolg van een mobiele telefoon kapot geknald en ik dacht “HELP..”

Maar behalve online enquêtes invullen voel ik mij niet comfortabel met veel manieren van snel geld verdienen. Die enquêtes zetten ook geen zoden aan de dijk 😉 Als jij net zoals ik in de stress schiet bij een onverwachte uitgave, dan is het zinvoller om inzicht te krijgen in je financiën. Wellicht is die stress gewoon een gevolg van onwetendheid en mag je leren budgetteren (bijv met Melina on Fire).

Gratis E-book: 10 Winstgevende Side Hustles

Gratis ebook 10 winstgevende side hustles om vandaag mee te beginnen

Meer geld verdienen, snel of niet. Als je kiest voor een situatie waarin jij eigen baas bent, is er wel steeds meer mogelijk. Ook van dat extra geld hoge bedragen maken! Lees het gratis e-book “10 Winstgevende Side Hustles” voor inspiratie! Want het ondernemerschap komt met een aantal hele leuke voordelen:

 1. Financiële Flexibiliteit: Als ondernemer heb je de mogelijkheid om je eigen prijzen te bepalen en te profiteren van de volledige winst van je onderneming.
 2. Creatieve Vrijheid: Je kunt jouw passie en creativiteit omzetten in producten en diensten die echt bij jou passen, zonder beperkingen van een werkgever.
 3. Eigen Tijdindeling: Ondernemen biedt flexibiliteit in werktijden, waardoor je je werk kunt afstemmen op je persoonlijke leven en andere verplichtingen.
 4. Persoonlijke Groei: Ondernemerschap daagt je uit, helpt je nieuwe vaardigheden te ontwikkelen en stimuleert persoonlijke groei en zelfontplooiing.
 5. Mogelijkheid tot Schaalbaar Inkomen: Door te investeren in digitale producten en online diensten kun je een schaalbaar inkomen opbouwen dat groeit naarmate je klantenbestand toeneemt.

Ontdek wat bij jou past: Het Kansenoverzicht

Wist je dat je relatief makkelijk extra geld verdient met het toevoegen van een extra verdienmodel aan je bedrijf? Wat?! Hoe verdien ik dan extra geld? Ik kan voor jou in kaart brengen hoe dat eruit ziet! Dan is het kansenoverzicht een hele leuke en logische stap. Hiermee krijg je namelijk een goed beeld van de mogelijkheden binnen jouw (aanstaand) bedrijf, vaardigheden en talenten om een semi-passieve inkomstenstroom op te bouwen. Het focust met name op affiliate marketing mogelijkheden en digitale producten die jij kunt ontwikkelen. Naderhand spreken we elkaar in een strategiesessie via Zoom om keuzes te maken en stappen uit te stippelen. Dit is wat Sandra over het kansenoverzicht zegt:

Eerste pagina van het persoonlijk kansenoverzicht

“In mijn zoektocht op het WWW passief inkomen kwam ik op het IG account van Geertje terecht. Ik was al lange tijd op zoek naar mijn ‘niche’, maar door mijn uitgebreide interesse vond ik het erg lastig om te beginnen met iets op te zetten en ook waar te beginnen kwam ik maar niet uit. Toen ik het kansenoverzicht van Geertje tegen kwam, dacht ik ach kan het altijd proberen en zie wel. Wat was ik aangenaam verrast zeg! Er stond/staat zoveel informatie in het kansenoverzicht! De daaropvolgende strategie sessie gaf mij alleen nog maar meer bevestiging en enthousiasme om hiermee aan de slag te gaan.”


De volgende keer dat jij aan Google vraagt “hoe verdien ik extra geld?”

Hoop ik dat je even terugdenkt aan dit artikel. Dat extra geld verdienen vraagt om keuzes en om toewijding. Dat je je laat motiveren om gedegen actie te ondernemen. Dat een enquête hier of daar niet echt jouw issues gaan oplossen. Niet het tekort aan geld of het idee dat je te weinig geld hebt. Als jouw financiële overzicht nog niet op orde is, surf dan zeker naar Melina on Fire. Wil jij een side hustle en dan het liefst met een semi-passieve inkomstenstroom om extra geld mee te verdienen? Begin bij het gratis e-book of bestel direct jouw kansenoverzicht. Geen tijd te verliezen als jouw mobiel ook aan vervanging toe is…


pinterest pin tips voor 3 online side hustles om extra geld te verdienen
Pin deze pin op Pinterest
pinterest pin tips voor 3 online side hustles om extra geld te verdienen
of volg mij op Instagram
pinterest pin tips voor 3 online side hustles om extra geld te verdienen
Vragen? reageer onderaan het artikel!

In dit artikel maak ik gebruik van affiliate links. Dit betekent dat ik een commissie verdien als jij bij een van mijn partners een aankoop doet. Mijn partner kiest ervoor om zo marketing in te zetten maar rekent het niet door aan jou, het kost je niets extra!

Door RealReveries

Bij mij werd de ondernemerszin aangewakkerd en zo is Real Reveries onstaan. Daarom ben ik op ontdekkingsreis naar financiële vrijheid. Ik deel wat ik leer over online geld verdienen, passief inkomen, affiliate marketing en een blog beginnen. Mijn focus ligt op behulpzaam zijn en vooral: eerlijk en betrouwbaar online ondernemen. Ga je mee op reis?

Eén gedachte over “Hoe verdien ik extra geld?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights