De beste cursus om affiliate marketing te leren in Real Reveries huisstijl

De beste affiliate marketing cursus van 2023 om te leren hoe je zelf een affiliate website bouwt! Affiliate marketing cursus voor beginners.

Inleiding

Wat is Affiliate Marketing?

Ik verwacht dat je aardig op de hoogte bent van de beginselen van Affiliate Marketing. Maar voor de volledigheid hier een korte beschrijving: Affiliate Marketing is het aanprijzen van producten van affiliate partners. Wanneer jouw verwijzing leidt tot een aankoop, verdien jij commissie. Wil je een uitgebreid artikel lezen over de Affiliate Marketing principes? Lees dan mijn Affiliate marketing stappenplan voor beginners.

Waarom kies je voor een Affiliate Marketing Cursus?

Affiliate Marketing is een van de meest populaire side hustles in 2023. Logisch, want met een minimale geld- en tijdsinvestering kun je van affiliate marketing een prachtige passieve inkomstenbron maken! Maar, waar begin je? Als jij niet zelf het wiel opnieuw wilt uitvinden, dan kan een affiliate marketing cursus een uitstekende keuze zijn. Een cursus geeft jou een goede startpositie zodat jij weet welke stappen je moet zetten om jouw affiliate marketing avontuur tot een succes te maken!

Pinterest Pic met de tekst: 3 redenen voor het volgen van een (affiliate) cursus. Hier ga ik op in in het artikel. Op de achtergrond zie je een studerende vrouw met koptelefoon achter een laptop.

Welke Affiliate Marketing cursussen zijn de beste van 2023?

Op het moment van schrijven (mei 2023) zijn er drie cursussen die zich toespitsen op affiliate marketing voor beginners: Succes met Affiliate Marketing van Nicole van Roekel ( € 99,- ), Super Affiliate Cursus van Jennifer Kok ( € 250,- ) en The Affiliate Roadmap van Danique Bras ( € 497,- ). In dit artikel leg ik de cursussen en hun unieke kenmerken naast elkaar zodat jij een goede keuze kunt maken over welke cursus nu het best bij jou past!

1. Succes met Affiliate Marketing van Nicole van Roekel

Nicole van Roekel, ook wel bekend van FinanceFreaks, behoeft nauwelijks een introductie. Ze is een jonge vrouw die timmert op de weg naar financiële vrijheid. Het bouwen van affiliate websites was voor haar in eerste instantie een hobby, maar bleek al gauw lucratief. In de cursus Succes met Affiliate Marketing bundelt ze haar kennis om jou van een beginner tot een expert te maken.

Op haar salespage kun je de opbouw van de online cursus lezen:

Module 1: Wat is affiliate marketing?

Je leert alle belangrijke affiliate begrippen kennen, ik laat je een aantal affiliate websites zien (waaronder die van mij!) en leg je uit hoe je geld verdient met affiliate marketing.

Module 3: Affiliate website bouwen

Hoe bedenk je een goed onderwerp, bouw je een site in WordPress, schrijf je sterke teksten en gebruik je affiliate plugins? Je leert het in deze module. 

Module 2: Affiliate netwerken

Je ontdekt hoe je interessante affiliate programma’s voor je website vindt en je je aanmeldt. Van Bol.com en Coolblue tot grote affiliate netwerken zoals TradeTracker, Awin en Daisycon.

Module 4: Affiliate website optimaliseren

Leer hoe je je site optimaliseert zodat de juiste personen op je website komen via de zoekmachine. We gaan dieper in op SEO, conversieoptimalisatie & linkbuilding.

Wat krijg je als je deze cursus koopt?

 • Een exclusief kijkje in Nicoles affiliate projecten én succesformule
 • 4 modules met info, concrete tips en do’s en don’ts. Van het bedenken van een geschikt onderwerp, tot het opzetten van je affiliate site en SEO
 • 6 videotutorials met uitleg over de grootste affiliate programma’s en handige affiliate plugins
 • 8 uitlegvideo’s over o.a. zoekwoordonderzoek, tekstschrijven en linkbuilding
 • Bonussen zoals een gratis tool voor zoekwoordideeën en 10% korting op de WordPress-plugin Affiliate Held
 • Altijd toegang tot alle nieuwe updates die ik doorlopend toevoeg aan de cursus

Wanneer is deze cursus de beste keuze voor jou?

Ten opzichte van de andere twee cursussen is deze cursus het meest compact en het goedkoopst voor € 99,-. Daarmee is Succes met Affiliate Marketing wellicht ook de meest toegankelijke cursus om affiliate marketing te leren! Ben jij op zoek naar een affiliate marketing instapcursus voor beginners zodat je binnen korte tijd een eigen affiliate website hebt gebouwd? Bij Succes met Affiliate Marketing zit je goed. Wat ik zelf als grootste voordelen noem over de affiliate marketing cursus van Nicole van Roekel in Rijk worden met affiliate websites:

pinterest picture leer affiliate websites bouwen met nicole van roekel met op de achtergrond nicole van roekel
 • Focus op Affiliate Marketing
  In tegenstelling tot het populaire membership van Rowena Rousseau (klik hier voor de review) of het Elfin membership (klik hier voor het artikel) waar affiliate marketing een onderdeel uitmaakt, is de cursus Succes met Affiliate Marketing volledig toegespitst op geld verdienen met affiliate marketing door het bouwen van affiliate websites.
 • Compact én uitgebreid
  Omdat Nicole van Roekel puur focust op de affiliate marketing, is het een compacte cursus. Maar toch is deze cursus zeer uitgebreid omdat hij vele raakvlakken van affiliate marketing ook behandelt. Waaronder SEO, dat echt onmisbaar is in online marketing!
 • Van beginner tot expert
  Nicole prijst haar cursus aan voor beginners en eindigt de cursus met “Hoera, je bent nu een affiliate expert!” daarmee kun je erop vertrouwen dat de cursus vrij volledig is en je niet nog een extra cursus nodig hebt om daadwerkelijk geld te gaan verdienen met affiliate marketing.

Kortingscode cursus Succes met Affiliate Marketing voor beginners

Mijn bonus! Ik heb voor jou een kortingscode voor de cursus Succes met Affiliate Marketing van Nicole van Roekel! Zo kun jij snel aan de slag met de cursus en beginnen met met geld verdienen met jouw affiliate website! Klik op mijn affiliate link om naar de website te gaan en vul bij het afrekenen de kortingscode in: succesmetaffiliatemarketing10 om 10% korting te ontvangen op de oorspronkelijke prijs van € 99,-.

Dus kopieer succesmetaffiliatemarketing10 en plak in het kortingscodeveld voor 10% korting!

Het volledige artikel lezen over de beginnerscursus Succes met Affiliate Marketing?


2. Super Affiliate Cursus van Jennifer Kok

Jennifer Kok ken je misschien ook als @affiliateblogger. Voor haar is affiliate marketing géén side hustle. Integendeel, voor Jennifer is affiliate marketing de kern van haar business. Dat is dan ook het meest uitzonderlijke van de Super Affiliate Cursus ten opzichte van de andere twee cursussen. Vers van de pers heeft Jennifer deze cursus in april 2023 gelanceerd! Wanneer je wilt leren van iemand die ontzettend enthousiast is over affiliate marketing en echt tot het naadje gaat om op de hoogte te zijn van de actuele ontwikkelingen in de business, dan moet je bij Jennifer Kok zijn. Meer lezen over Jennifer Kok? Lees Hoe word je goed in Affiliate Marketing?

De Super Affiliate Cursus kost € 250,- en bestaat uit zes modules:

Module 1: De cruciale basis van affiliate marketing
wil je leren kennen

Jennifer neemt je in deze module mee in de basis van affiliate marketing. Wat is het eigenlijk en wat voor soorten en types zijn er? Hoe komt zo’n samenwerking tot stand en wat is nu precies het verdienmodel? Je leert de basis van affiliate marketing om deze in de aanslag te kunnen houden voor jouw fundering.

Module 2: Zijn jouw verwachtingen en doelstellingen on point?

Niet het meest sexy gedeelte van de training maar wel mega waardevol: een gemotiveerde affiliate kan een succesvolle affiliate worden. Doorzettingsvermogen is een van de sleutels tot jouw gave affiliate avontuur. Daarom leer ik je hoe je jouw verwachtingen en doelstellingen goed op papier zet zodat je jouw motivatie goed kunt blijven vasthouden.

Module 3: Pre-affiliate fase; voor je affiliate marketing kunt toepassen

Affiliate marketing toepassen vereist voorbereiding. In deze module neemt Jennifer je mee in de pre-affiliate fase. Stap voor stap geeft Jennifer je richting aan het klaarstomen van jou als goede affiliate met een fijn platform dat werkbaar is voor jou. Je leert om goed onderzoek te doen naar jouw onderwerp en hoe je hier thema’s en onderwerpen op toe kunt passen.

Module uit de Super Affiliate cursus van Jennifer Kok
Voorbeeld module uit de training
Jennifer Kok in een van haar instructivideo's super affiliate cursus voor beginners
Heldere uitleg met ruimte voor vragen

Module 4: Affiliate netwerken en affiliate programma’s

Let’s create some magic! Het is tijd om echt stappen te zetten met affiliate marketing in deze en de volgende modules. Jennifer helpt je bij het bepalen van jouw samenwerkingspartners, hoe je deze vind, waar je op let bij het affiliate netwerk én bij affiliate programma’s. Maar, Jennifer deelt ook met je hoe je je aanmeldt. Heel praktisch; screensharing aan en gaan!

Maar wat nu als jouw ideale partner je niet accepteert voor het programma? Ook daarover deelt Jennifer tips met je in deze module.

Module 5: Promotiematerialen en campagnes

Hoe zie je de promotie voor je? Jennifer neemt je mee in de mogelijkheden, wat goed kan werken, wat minder goed kan werken en de kansen die er voor jou liggen. Ook hier laat Jennifer haar scherm zien en leert ze jou hoe zij affiliate marketing toepast.

Kies jij voor affiliate-linkjes, product feeds, banners, widgets of een combinatie van? Let’s find out!

Module 6: bonus!

In deze module heeft Jennifer een aantal video’s voor je klaargezet die mega waardevol zijn voor jou om de inhoud van te kennen, maar die niet in een hokje zijn te vangen zoals binnen de andere modules. Ik had het weg kunnen laten… maar juist als beginner vind ik deze basis te waardevol en daarom deel ik ze met je in de vorm van bonus video’s.” Van regelgeving binnen affiliate marketing tot hoe je aan beeldmateriaal komt.

Wanneer is de Super Affiliate jouw beste keuze om affiliate marketing te leren?

Zelfs als je snel leest en scrolt, kan het je niet ontgaan zijn dat de Super Affiliate Cursus van Jennifer Kok uitgebreider is dan de cursus van Nicole van Roekel. Een ander verschil is de ondersteuning die je geboden wordt om je eerste affiliate samenwerking aan te gaan. Jennifer zelf introduceert je als affiliate partner bij Hema en laat je zien welke extra kansen en mogelijkheden er liggen in persoonlijke samenwerkingen! Tevens noemt Jennifer dat je deel zult uitmaken van de super affiliate community wanneer jij je aanmeldt voor de Super Affiliate Cursus! Samen leren, samen lachen. Want Jennifer Kok maakt affiliate marketing tot een feestje!

Pinterest Pic met "Super Affiliate cursus + kortingscode" met op de achtergrond een lachende cursist

Kortingscode Super Affiliate Cursus voor beginners

Primeur! Unieke kans voor jou, want Jennifer heeft speciaal voor mijn lezers een kortingscode voor de Super Affiliate Cursus beschikbaar gesteld! De oorspronkelijke prijs is € 250,-, maar jij krijgt mijn gepersonaliseerde kortingscode voor € 25,- korting met REALREVERIES25.

Dus kopieer REALREVERIES25 en plak in het kortingscodeveld voor € 25,- korting!

Het volledige artikel lezen over de Super Affiliate Cursus?


3. The Affiliate Roadmap van Danique Bras

Danique Bras is geen onbekende naam in de wereld van Affiliate Marketing. Zij heeft al in haar studententijd flink wat onderzocht en geëxperimenteerd met affiliate websites. Naast dat ze hier een mooi inkomen uit genereert, biedt ze ook een uitgebreide beginnerscursus aan. Danique heeft naam gemaakt en men is echt te spreken over de cursus. De prijs van € 497,- die ze ervoor vraagt, boezemt zo vertrouwen in. Het is ook goed om te noemen dat Danique in april/mei 2023 de cursus nog eens flink onder handen heeft genomen en deze is dus zéér actueel! Of deze cursus daarmee de beste is? Dat durf ik niet te zeggen. Wanneer een diepgaande beginnerscursus aanspreekt van iemand die al vele positieve reviews heeft ontvangen, dan is The Affiliate Roadmap in ieder geval een goede keuze!

Het overzicht van de online training is als volgt:

Module 1: Affiliate marketing, aangenaam

Wat is affiliate marketing, hoe werkt het en welke vormen van samenwerking bestaan er?

Module 2: Converterende websites bouwen

Hoe bouw je een website, waar moet je voor oppassen en hoe zorg je dat je weet wat je meet?

Module 3: Van storytelling naar storyselling

Leer hoe je psychologie toepast voor het schrijven van converterende teksten.

Module 4: SEO is a race, not a sprint

Scoor hoog in Google én verdien geld via Pinterest.

Module 5: Money is in the list

Hoe je gratis omzet genereert met leads in lijsten via e-mailmarketing en geautomatiseerde funnels.

Module 6: SEA, winstgevende advertising

Leer opschalen met Google ads voor exponentiële groei.

Al deze modules zijn ook weer onderverdeeld in subhoofdstukken. Concreet, wat krijg je wanneer je de cursus koopt:

 •  Levenslang toegang tot de cursus
 •  Toegang tot community
 •  Mailsupport voor vragen
 •  Ruim 30 video’s
 •  Templates uit de praktijk
 •  Inclusief werkboeken & checklists
 •  BONUS: Pinterest affiliate

Boekentip: De Online Marketing Tornado. Danique Bras heeft dit boek uitbundig geprezen op haar social media. Te koop bij Internet Marketing Unie en bij Bol.com

Conclusie: Wat is de beste beginnerscursus om affiliate marketing te leren?

Drie beginnerscursussen om affiliate marketing te leren

Affiliate marketing is een populaire side hustle in 2023 en kan een lucratieve passieve inkomstenbron zijn. Het voordeel van het volgen van een cursus is dat het je een uitstekende startpositie geeft; alsook meer inzicht in groeimogelijkheden. In dit artikel bespreek ik drie cursussen voor beginners : “Succes met Affiliate Marketing” van Nicole van Roekel, “Super Affiliate Cursus” van Jennifer Kok en “The Affiliate Roadmap” van Danique Bras. Stuk voor stuk zijn deze vrouwen een kei in het vak van affiliate marketing en je kunt veel van ze leren!

Succes met Affiliate Marketing van Nicole van Roekel

 • is een compacte en betaalbare cursus die volledig gericht is op geld verdienen met affiliate marketing door het bouwen van affiliate websites. De cursus biedt waardevolle informatie, tips, video’s en bonussen om je op weg te helpen.

€ 99,- maar 10% korting met succesmetaffiliatemarketing10

Super Affiliate Cursus van Jennifer Kok

 • is een uitgebreidere cursus die dieper ingaat op verschillende aspecten van affiliate marketing. Jennifer biedt ondersteuning om je eerste affiliate samenwerking aan te gaan en benadrukt de waarde van de super affiliate community.

€ 250,- maar 10% korting met REALREVERIES25

The Affiliate Roadmap van Danique Bras

 • is een diepgaande beginnerscursus die veel positieve reviews heeft ontvangen. De cursus behandelt verschillende modules, waaronder het bouwen van converterende websites, het schrijven van overtuigende teksten, SEO, e-mailmarketing en adverteren met Google ads.

€ 497,- (helaas geen kortingscode)

Maar welke cursus is dan de beste cursus voor beginners om affiliate marketing te leren? Ze zijn allemaal goed, maar welke voor jou het meest geschikt is, hangt echt af van je persoonlijke voorkeuren en behoeften. Wil je een compacte en toegankelijke cursus, dan is “Succes met Affiliate Marketing” een goede optie. Als je meer diepgang en ondersteuning wilt, kunnen “Super Affiliate Cursus” en “The Affiliate Roadmap” interessanter zijn. Lees de volledige artikelen over de cursussen (Rijk worden met affiliate websites en Hoe word je goed in Affiliate Marketing?) om een weloverwogen keuze te maken – laat me vooral weten wat jouw ervaringen met de cursussen zijn!

Mockup Beginnersgids Snel Starten met Affiliate Marketing

Al deze cursussen zijn een goede keuze wanneer jij door wilt stomen naar een goede affiliate marketing business. Maar, wil je liever eerst zelf aan de slag zonder kosten? Dan is mijn Beginnersgids “Snel starten met affiliate marketing” echt iets voor jou. In drie concrete stappen heb jij kennisgemaakt met één affiliate platform, je eerste promotiekeuze gemaakt en gepubliceerd.

In dit artikel maak ik gebruik van affiliate links. Dat betekent dat jij een cookie opslaat wanneer je op mijn affiliate link klikt. Als deze actief is op het moment dat jij een van de cursussen aankoopt, dan ontvang ik van mijn affiliate partner commissie.

Meer lezen over affiliate marketing? Kijk bijvoorbeeld bij:

Naar de KvK voor Affiliate Marketing

Geld verdienen met affiliate links via Linkpizza: Hoe werkt het?

Pinterest Pin De beste cursus om affiliate marketing te leren?
Pin deze afbeelding op je Pinterest collectie!

Door RealReveries

Bij mij werd de ondernemerszin aangewakkerd en zo is Real Reveries onstaan. Daarom ben ik op ontdekkingsreis naar financiële vrijheid. Ik deel wat ik leer over online geld verdienen, passief inkomen, affiliate marketing en een blog beginnen. Mijn focus ligt op behulpzaam zijn en vooral: eerlijk en betrouwbaar online ondernemen. Ga je mee op reis?

3 gedachten over “De beste Affiliate Marketing Cursus voor beginners”
  1. Hoi Joyce, super!

   Ik heb geen einddatum ontvangen voor de kortingscode. Dat betekent dat deze geldig is tot de adverteerder anders beslist 😉 Ik verwacht eerlijk gezegd niet dat deze code snel komt te vervallen. Maar hoe eerder je begint met cursus/coaching, hoe sneller je natuurlijk ook stappen kunt maken! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights