Formaat instagram post van een roadmap, een reis met beginpunt en een route

Leer hoe je passief inkomen kunt verdienen met affiliate marketing. Lees het affiliate marketing stappenplan voor beginners en ga van start!

Affiliate Marketing is een online verdienmodel om passief inkomen te genereren door producten of diensten van andere bedrijven te promoten. In dit artikel zal ik dieper ingaan op wat affiliate marketing precies is, hoe je ermee kunt beginnen en welke stappen je moet nemen om succesvol te worden als affiliate marketeer. Spoiler: als je op zoek bent naar een instapcursus (maar 10 euro!) surf dan naar Affiliateblogger.

–> Wil je verschillende cursussen vergelijken, lees dan De beste Affiliate Marketing Cursus voor beginners

Wat is affiliate marketing?

Affiliate marketing is een manier van online marketing waarbij je producten of diensten promoot van andere bedrijven en hiermee commissies kunt verdienen. Je promoot deze producten via jouw website, blog of social media kanalen. Als bezoekers via jouw affiliate link naar de website van de adverteerder gaan en daar een product kopen, ontvang je een commissie. Dit kan een vast bedrag zijn, een percentage van de verkoopprijs of een combinatie van beiden.

Affiliate marketing is voor bedrijven een interessante manier om hun producten of diensten te promoten, omdat ze hiermee een groot publiek kunnen bereiken zonder zelf veel inspanning te hoeven doen. Voor affiliates is het interessant omdat ze op een passieve manier geld kunnen verdienen door producten te promoten die passen bij hun doelgroep.

In het bijzonder is affiliate marketing geschikt als je op zoek bent naar financiële vrijheid maar geen beroep hebt waarin je makkelijk zelfstandig ondernemer wordt. Een expert zijn in jouw vakgebied is namelijk essentieel voor succes online, en als je net begint moet je dat nog opbouwen. In plaats van gelijk zelf een product te ontwikkelen, kun je kennis en ervaring opdoen terwijl je die producten promoot op jouw website of social media. Hierover schrijf ik meer in mijn terugblik op mijn eerste maand als online ondernemer.

Affiliate marketing stappenplan: Hoe begin je met affiliate marketing?

Stap 1: Kies een niche en doelgroep

Een belangrijke eerste stap bij het starten van een affiliate marketing campagne is het kiezen van een niche en doelgroep. Hierbij is het belangrijk dat je kiest voor een onderwerp waar je veel van af weet en waar je passie voor hebt. Op deze manier kun je content creëren die waardevol is voor je doelgroep en bouw je een relatie op met je volgers.

Een goede tip hierbij is, doe zoekwoordenonderzoek! Je kunt natuurlijk in het wilde weg gaan schrijven en kijken wat er gebeurt. Echter, als je doelgericht gaat schrijven door gebruik te maken van een strategie en zoekwoordenonderzoek goed toepast, heb je meer kans op succes. Dit is één van de onderdelen die aan bod komen in affiliate marketing cursussen. Ben je er zeker dat affiliate marketing wat voor jou is? Check dan zeker even bij de #3 top memberships om affiliate marketing te leren.

Stap 2: Zoek een affiliate programma dat past bij je niche

Er zijn talloze affiliate programma’s beschikbaar in verschillende niches. Het is belangrijk om een affiliate programma te kiezen dat past bij je niche en doelgroep. Hierbij kun je letten op zaken als commissies, cookie periode, uitbetalingstermijn en promotiemateriaal. Sommige platforms zijn gratis, andere moet je voor betalen. Een van de meest gebruiksvriendelijke programma’s is Linkpizza, deze heeft zelfs een plug-in voor WordPress om automatisch een affiliate link aan jouw verwijzing toe te voegen.

–> Uitleg en instructies over werken met Linkpizza: Lees Geld verdienen met affiliate links via Linkpizza: Hoe werkt het?

Stap 3: Maak waardevolle content

Een van de belangrijkste aspecten van affiliate marketing is het creëren van waardevolle content voor je doelgroep. Hierbij kun je denken aan blogposts, reviews, video’s, social media posts en meer. Het is belangrijk dat je content creëert die waardevol is voor je doelgroep en aansluit bij de producten die je promoot.

Dit is ook echt een onderdeel om even bij stil te staan. Hier stop jij straks de meeste tijd in. Vind je het leuk om video’s te maken? Kies dan naast social media ook voor youtube, omdat deze video’s niet verdwijnen na 24 uur. Jouw content is dan langere tijd vindbaar, dus ook maanden nadat jij je video hebt geplaatst – en kun je dus op de lange termijn commissies verdienen! Hetzelfde geldt voor schrijven. Kies niet alleen voor social media posts, maar investeer bijvoorbeeld in een website die google goed weet te indexeren.

Klinkt dit nog een beetje ingewikkeld voor jou? Dat geeft niet. Je kunt gewoon beginnen en gaandeweg leren. Als je naar mijn eerste bericht kijkt, zie je dat die heel anders is opgebouwd dan mijn latere berichten. Al doende leert men – en dat geldt zeker als je een beginner bent met affiliate marketing!

Stap 4: Promoot je content

Het is belangrijk om je content te promoten via verschillende kanalen, zoals social media, e-mailmarketing, zoekmachine-optimalisatie en betaalde advertenties. Zorg ervoor dat je de juiste kanalen kiest die passen bij je doelgroep en niche. En vergeet dus niet je bezoekers op je affiliate links te wijzen! Dat moet trouwens ook in elk bericht dat je plaatst – laat je bezoeker weten dat je gebruik maakt van affiliate links, zoals ik onderaan dit artikel doe.

Stap 5: Meet je resultaten

Het meten van je resultaten is belangrijk om te bepalen welke content het meest effectief is en waar je nog kunt verbeteren. Gebruik hiervoor verschillende tools, zoals Google Analytics en affiliate marketing software. Affiliate marketing is iets voor de lange adem. Je kunt geen succesvolle marketeer worden binnen één dag, of binnen een maand. Geduld, reflecteren, bijleren en opnieuw proberen hoort wel echt bij het online ondernemen.

Ben je nu nog niet afgehaakt aan het einde van dit affiliate marketing stappenplan voor beginners? Top! Dan heb jij nu de eerste bevestiging dat affiliate marketing iets is waar jij mee aan de slag kunt. Ik zou het superleuk vinden als jij hieronder een bericht achterlaat en laat weten waar jij tegenaan loopt of welke informatie jij nodig hebt om vooruit te komen. Je kunt mij en mijn ontdekkingsreis naar financiële vrijheid ook volgen op instagram. Samen is leuker dan alleen en twee weten meer dan één!

In dit artikel maak ik gebruik van affiliate links. Dat betekent dat ik een commissie ontvang als jij een aankoop doet (precies zoals ik in dit artikel vertel!)

Pinterest Picture van een roadmap met de tekst Affiliate Marketing Stappenplan voor beginners

Door RealReveries

Bij mij werd de ondernemerszin aangewakkerd en zo is Real Reveries onstaan. Daarom ben ik op ontdekkingsreis naar financiële vrijheid. Ik deel wat ik leer over online geld verdienen, passief inkomen, affiliate marketing en een blog beginnen. Mijn focus ligt op behulpzaam zijn en vooral: eerlijk en betrouwbaar online ondernemen. Ga je mee op reis?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights