Vliegende start in een vierkant met een raket die uit een laptop opstijgt.

Wil jij online geld verdienen? Dan sta je aan het begin van een mooi avontuur! In dit artikel deel ik #5 Tips voor jou die ik als startende ondernemer heb geleerd over online geld verdienen! Belangrijkste lessen, resultaat en een vooruitblik.

Ik ben nu bijna één maand op weg van mijn ontdekkingsreis naar financiële vrijheid. Mijn belangrijkste lessen heb ik omgezet in #5 tips voor jou als beginner. Ik blik terug en vooruit en ik deel mijn resultaat met jou. Je hoeft van mij helemaal niets van dit artikel te onthouden. Het is ook prima als je precies dezelfde fouten maakt als ik, als je maar fouten maakt. Je kunt alleen leren van je reis als je daadwerkelijk begint. Dat is mijn #1 tip voor jou: Ga nu van start!

#1 Stel niet langer uit

Als jij niet begint, dan gebeurt er niets. Ik heb ontzettend veel coaches en coachingstrajecten voorbij zien komen die uitstelgedrag aanpakken. In het bijzonder noem ik de cursus Bouw een Succesvol Bedrijf van Nowherdays waar founder Paulien van Eerdenburg jou uitdaagt om écht te starten met online ondernemen. Deze gratis cursus heb ik de afgelopen maand gevolgd en deze review over geschreven. Blijkbaar laten wij ons graag tegenhouden door … onszelf! Je bent je grootste vijand als jij jouw wens blijft uitstellen. Droom jij van online ondernemen? Van een eigen praktijk, webshop? Passief inkomen genereren? Iedereen is ooit een keer begonnen. Toen stond er ook 0 op de rekening. Dus ben jij gegrepen door de mogelijkheden van online geld verdienen? Stel dan niet langer uit, en begin! Voor mij was dit pas een maand geleden – ik ben nu verder dan waar ik toen begon!

#5 Tips voor beginners die online geld willen verdienen, met op de achtergrond een laptop

#2 Je bent ook een expert als jij onderzoek doet

Er zijn wel honderd-en-één blogs die vertellen dat je alleen succesvol kunt zijn als jij een ‘expertstatus’ inneemt. Logisch dat je dan onzeker wordt, want hoe kun je een expert zijn in iets wat je nog niet goed kent? Het probleem is, je kunt niet beter worden als je hier niet mee aan de slag gaat. Een oplossing is door je beter voor te doen dan je bent – maar dat hoeft niet. Dat is in ieder geval niet wat ik aanraad. Blijf altijd jezelf, of je zult je altijd in een bepaald keurslijf blijven wurmen.

Daarom is mijn tweede tip: je bent ook een expert als je onderzoek doet. Zo is ook deze website ontstaan. Mijn droom om online passief inkomen te genereren heeft mij ertoe aangezet om veel onderzoek te doen. Ik graaf dieper dan de gemiddelde googler op ‘online geld verdienen’. Omdat ik veel kennis opdoe die ik dan gelijk ook weer deel – bevestig ik mijn expertstatus. Met dat ik leer, experimenteer en bijschaaf – deel ik deze ervaringen in mijn artikelen. Zo kan ik jou deelgenoot maken van mijn reis en leren we eigenlijk samen meer. Ik ben dan nog geen succesvolle online ondernemer; maar ik ben wel expert geworden in het starten met online geld verdienen. Om hier meer over te leren heb ik heel veel artikelen gelezen en verzameld, deze vind je onder andere op mijn Pinterest-pagina.

Verder heb ik meerdere memberships uitgetest die uitermate geschikt zijn voor ondernemers zonder ervaring. Een community waarin je vragen kunt stellen en je accountability partners kunt vinden is zóóó ontzettend waardevol!

#5 Beginnerstips om Online Geld te Verdienen, met op de achtergrond een geconcentreerd meisje op haar laptop

#3 Online ondernemen hoeft niet eenzaam te zijn

Het lijkt me logisch dat jij graag zelfstandig te werk gaat, anders zou je niet overwegen om online te ondernemen. Maar ondanks dat je veel op jezelf bent en altijd verantwoordelijk voor je eigen tijd en werk, kun je heel veel samen doen. Sterker nog, het is veel beter om samen op te trekken! Behalve het eerder genoemde membership, zijn er ook ontelbaar veel facebookgroepen om je bij aan te sluiten. Deze verdienen een bijzondere vermelding wat mij betreft, omdat je hier veel mensen ontmoet die oprecht elkaar willen helpen. Ook jou!

Verder is het tegenwoordig erg makkelijk om connecties te krijgen met andere online ondernemers op social media. Groeien van social media kan een goede strategie zijn, en het is gelijk een sociale bezigheid! Op Pinterest kun je gezamenlijk pinnen op groepsborden terwijl je reclame maakt voor jouw website. Zo groeit je exposure op het wereld wijde web en groeit je business traag maar gestaag. Eén van de nieuwe woorden in mijn vocabulaire is ‘backlinks’. Wellicht goed als ik hier ook nog een artikel aan besteed…

#4 Je zult een investering moeten doen

Trots als ik ben, wil ik met zo min mogelijk uitgaven zoveel mogelijk verdienen. Ik houd niet zo heel erg van risico lopen. De gedachte alleen al dat ik verlies zou lijden, maakte me supervoorzichtig. Ik heb denk ik bij alle tips voor beginnende websites gelezen: “koop een DIVI-thema.” Of een ander professioneel thema, dat is ook goed. Zo lang je maar investeert in een goed fundament voor je website. Je wilt namelijk goed zichtbaar zijn op het internet. Je wilt dat Google je kan vinden en dat je bezoekers jouw website zo tof vinden, jouw artikelen lezen en via jouw link een aankoop doen. Hier komt een hele wijze les uit voort…

Ik kocht het DIVI-thema. Geweldig! Dat dacht ik in eerste instantie. Qua spelen met vormgeving is er duidelijk meer mogelijk. Echter, mijn hele website lag er plat van en het duurde een paar dagen voor ik DIVI een beetje begreep. In de tussentijd was ik al een paar artikelen kwijtgeraakt en mijn zeer geliefde Yoast werd niet uitgenodigd in het nieuwe thema.

Wat een drama! Wat was ik blij dat Elegance Themes met een restitutiebeleid werkt. Ik heb mijn aankoop mogen annuleren en mijn investering teruggekregen. Nu heb ik een gratis thema uit de WordPress bibliotheek gekozen en probeer deze sneller te laten draaien met Performance Lab. Ik ben opgelucht dat Real Reveries weer goed draait en leesbaar is voor alle bezoekers. Maar ja, niet geprobeerd is altijd mis – dus liever geschoten!

#5 Geduld is nodig, resultaat is beter!

Herken je dat? Je plaatst een post op je socials en je checkt elke paar minuten wat je volgers ervan vinden. Online verwacht je dat alles snel gaat, ook resultaat. Helaas werkt het bij deze ontdekkingsreis net zoals bij een andere reis. Je moet wat werk steken in je voorbereiding en een tijd wachten op het vliegveld. Maar wachten duurt zo lang! Wanneer je website staat, je eerste artikelen zijn geschreven, dan duurt het nog eventjes voor Google je website kan vinden.

Mijn allereerste vraag aan de succesvolle voorbeelden was: “Hoe lang duurt het voor je resultaat kunt verwachten?” daarop kreeg ik van hen én van meerder blogs het antwoord: dit kan wel een paar maanden duren. Maar als je het goed doet, dan kan het ook iets sneller. Je eerste commissie is iets magisch… Enigszins gedemotiveerd sleutel ik door. Het ene moment iets zelfverzekerder dan het andere. Gelukkig kan ik mijn wachttijd goed besteden aan mijn fulltime baan en mijn jonge gezin. Toen kreeg ik opeens een mailtje: “Je hebt commissie verdiend..!” Dáár is dan de bevestiging dat je op de goede weg bent en inderdaad een vliegende start maakt. Online ondernemen omhelst meer dan ik vooraf had gedacht, maar geen spijt hier.

Online geld verdienen: Vliegend van start, met op de achtergrond een raket die opstijgt vanuit een laptop.

Zo kom ik terug bij mijn #1 tip: ga van start. Want als je niet begint, dan kom je nergens en leer je onderweg geen waardevolle lessen die jij weer kunt inzetten om jouw gewenste bestemming te bereiken!

In dit artikel maak ik gebruik van affiliate links. Dat betekent dat ik een commissie ontvang als jij na gebruik van mijn link een aankoop doet bij mijn affiliate partner.

Meer lezen over online ondernemen:

Marlies over ‘Virtual Assistant’ worden

Financiële vrijheid: hoe word je financieel onafhankelijk?

#3 Ideeën om passief inkomen te verdienen

Passief inkomen opbouwen zonder ervaring

Review Bouw een Succesvol Bedrijf van Nowherdays

Online ondernemen vanaf 0

Door RealReveries

Bij mij werd de ondernemerszin aangewakkerd en zo is Real Reveries onstaan. Daarom ben ik op ontdekkingsreis naar financiële vrijheid. Ik deel wat ik leer over online geld verdienen, passief inkomen, affiliate marketing en een blog beginnen. Mijn focus ligt op behulpzaam zijn en vooral: eerlijk en betrouwbaar online ondernemen. Ga je mee op reis?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights