passief inkomen zonder startkapitaal: 4 ideeen om te verdienen

Kun je passief inkomen verdienen zonder startkapitaal? Jazeker! Hier vind je ideeën om je te inspireren en je kunt gelijk beginnen!

In dit artikel schrijf ik over manieren om online passief geld te verdienen zonder startkapitaal. Hierbij noem ik en een aantal favoriete mogelijkheden en nog een aantal andere opties. Nummers 3 en 4 heb ik niet zelf heb uitgeprobeerd, maar vind jij misschien reuze interessant!

  1. Affiliate marketing –> de beste affiliate marketing cursussen
  2. Digitale producten verkopen –> ga direct naar de Etsy Academy
  3. Cash Cow filmpjes –> direct naar de Cash Cow Academy
  4. Verkopen via bol.com –> vraag je gratis e-book aan!

Het lijkt alsof iedereen het erover heeft. Passief inkomen. Rijk worden op een makkelijke manier. Hoe dan?! Even kort over passief inkomen. Als je echt rijk wilt worden terwijl je slaapt, dan moet je een groot startkapitaal hebben om mee te beginnen en goede investeringen kiezen waardoor je geld gaat groeien. Dat is dus een sidenote, ik geef namelijk géén beleggingsadviezen!Kan je dan passief inkomen verdienen zonder startkapitaal?

Ben jij net als ik niet geboren met een miljoen op je bankrekening? Dan zul je ervoor moeten zorgen dat tijd jouw grootste vriend wordt. Met inspanning kun jij een passieve inkomstenstroom opzetten die je laat renderen. Zodat je er nog jaren plezier van hebt. Dat is een van de belangrijkste redenen dat ik dol ben op affiliate marketing en digitale producten verkopen. Ze kosten tijd en moeite om op te zetten. Daarna is bijhouden een schone zaak en tijd je beste vriend!

Dus wil jij weten hoe je passief inkomen kunt opbouwen zonder startkapitaal? Wat dacht je van de volgende mogelijkheden:1. Affiliate Marketing

Affiliate marketing is een samenwerking tussen een verkopende partij en jou (publisher). Jij zorgt ervoor dat de affiliate partner onder de aandacht wordt gebracht. Dit kan via een website, social media, youtube, etc. Jij bepaalt zelf wat je vertelt over de partner (vaak zijn negatieve uitlatingen niet toegestaan). In ruil daarvoor ontvang jij commissie wanneer een bezoeker via jouw link bij de affiliate partner koopt. Je hoeft er dus alleen voor te zorgen dat jouw informatie zichtbaar is. Je hoeft geen producten te maken, te versturen, geen klantenservice. Jij richt je op waardevolle de content creëren voor je bezoeker.

Voorbeelden van affiliate marketing op een website

Als voorbeeld noem ik mijn eerste review over het Become Financially Free membership. Hierin geef ik extra informatie over het membership. Die extra informatie is vaak net het zetje dat iemand nodig heeft om te kunnen beoordelen of het ook iets voor hen is. Dan kun je lid worden via mijn link!

Als je eerst laagdrempelig wilt kennismaken met mijn affiliate partners, dan kun je er ook voor kiezen om eerst hun e-book over affiliate marketing te bestellen!

Ebook: jouw affiliate game plan
publisher editie affiliateblogger
ultimate guide affiliate marketing rowena rousseau

Een voorbeeld over een fysiek product is mijn review over Reismonkey. Ik heb hiervoor ook een filmpje gemaakt zodat de bezoeker kan zien hoe je de reistassen gebruikt. Zo kan ik vragen beantwoorden voordat ze gesteld worden! Fijn voor Reismonkey en fijn voor mij, want bij elke aankoop verdien ik commissie.

Een hack/tip om tijd te besparen bij het promoten van fysieke producten is Linkpizza. Ik leg het je hier stap voor stap uit hoe het werkt!Favoriete keuze van passief inkomen zonder startkapitaal: affiliate marketing

Affiliate marketing is een manier om passief inkomen te verdienen zonder startkapitaal. En je kunt gelijk starten! Je hoeft zelf geen producten te maken, te verpakken of te verzenden. Het enige wat je hoeft te doen, is de juiste doelgroep aanspreken en waardevolle content delen. Vergeet ook geen ‘call to action’ want het mag voor de bezoeker wel duidelijk zijn dat ze via jouw link de bestelling kunnen plaatsen!

Daarom is affiliate marketing mijn favoriet om mee te beginnen. Je kunt direct aan de slag met het verdienmodel. Het opzetten van een blog kost echt niet veel tijd. Ga lekker oefenen en experimenteren om je website goed vindbaar te maken via google. Voor je het weet ontvang jij je eerste mailtje met: “gefeliciteerd jij hebt commissie verdiend!”

Wil je snel leren hoe je affiliate marketing met succes kunt toepassen? In dit artikel vertel ik over de beste affiliate cursussen. Ik licht uit: “The Affiliate Roadmap” van Danique Bras, “Super Affiliate Cursus” van Jennifer Kok en het “Become Financially Free Membership” van Rowena Rousseau. Dit zijn vrouwen die zelf maandsalarissen verdienen met affiliate marketing en van hun kennis en ervaringen cursussen hebben gemaakt!

Affiliate Roadmamp Danique Bras mockupSuper Affiliate Cursus Jennifer Kok advertentieblokje
Mockup Become Financially Free Rowena Rousseau

2. Digitale Producten Verkopen

Het verkopen van digitale producten is een populaire manier om passief inkomen te genereren. Dit kan je ook zonder startkapitaal! Denk aan e-books, online cursussen, templates en printables. Je hebt hiervoor nodig: je computer, tijd, kennis en/of ervaring. Het mooie van digitale producten is dat je slechts één keer tijd en moeite hoeft te investeren om ze te maken. Zodra je ze hebt gecreëerd, kun je ze keer op keer verkopen. Daarmee kun je zorgen voor een constante stroom van inkomsten zonder dat je voortdurend actief hoeft te zijn.

Voor beginners of gevorderden!

Een digitaal product maken vereist geen startkapitaal. Maar het is niet direct passief! Er is een groot verschil tussen een beginner die nog geen idee heeft waar te beginnen en een online ondernemer. Ik spreek zowel mensen die nog helemaal niets doen op het gebied van ondernemen als online ondernemers zonder passieve verdienmodellen. Wanneer je nog helemaal niets doet, dan is het niet realistisch dat je met een digitaal product snel een passieve inkomstenstroom opzet. Een alternatief is gebruik maken van een platform waar reeds verkeer is, zoals Etsy (–> lees meer over de Etsy Academy).

Het gaat er namelijk om dat jouw product gevonden wordt en jij als verkoper vertrouwd wordt. Oftewel “het moet goed in de markt liggen” ><. Dat lukt het best wanneer jij weet naar welk product vraag is en een goed product weet te ontwikkelen. En dan het belangrijkste: het goed weet te marketen (ja marketen wordt een Nederlands werkwoord). Goede presentatie en marketing is heel belangrijk om succesvol digitale producten te verkopen die voor een passief inkomen zorgen.Succesvol digitale producten verkopen zonder startkapitaal

Het belangrijkste bij het verkopen van digitale producten is om waarde te leveren aan je klanten. Zorg voor ijzersterke informatie die hen helpt hun problemen op te lossen of hun doelen te bereiken. Platforms zoals Etsy kunnen heel handig zijn omdat hier mensen komen met een koopintentie. Maar je kunt ook verkopen via een eigen website – dan is je winstmarge hoger en je bent zelf de baas over branding en marketing.

Oftewel: wil jij snel passief inkomen genereren met digitale producten – kies dan voor een platform zoals Etsy (btw, de Etsy Academy is onderdeel van het Become Financially Free Membership).

Etsy Academy van Rowena Rousseau

Ben jij al online ondernemer en wil jij een passief aanbod gaan creëren? Maak een goede strategie en stappenplan waarin je marktonderzoek opneemt, tijd om te maken en te testen en een marketingplan. Ben je verdwaald in de mogelijkheden? Wellicht is een persoonlijk kansenoverzicht voor jou dé oplossing!

Aan de hand van jouw antwoorden op mijn vragenlijst kijk ik met je mee naar jouw persoonlijke situatie. Welke mogelijkheden om passief inkomen op te bouwen zijn voor jou het best passend? Welke voorbeelden kun je dan aan denken? Waar leg je de prioriteiten? Dat én meer leg ik voor je vast in een persoonlijk rapport!

Mockup Persoonlijk Kansenoverzicht3. Cash Cow Filmpjes: anoniem passief inkomen

Een opkomende trend als het gaat om passief inkomen is het opzetten van Cash Cow Channels op YouTube. Dit zijn YouTube-kanalen die zich richten op een specifieke niche en winstgevende content produceren. Het mooie is dat je geen video’s van jezelf hoeft te maken. –> dus anoniem!

Je kunt content maken op basis van royaltyvrije video’s en afbeeldingen en deze samenstellen tot informatieve en boeiende video’s. Het is belangrijk dat je kanaal groeit en meer kijkers trekt. Zo genereer je advertentie-inkomsten die je een passief inkomen opleveren.

Voor- en nadelen van cashow filmpjes

Laat ik voorop stellen dat er mensen echt rijk mee worden. De truc die zij toepassen is dat wanneer hun kanaal loopt, ze het werk uitbesteden. Omdat je zelf niet in beeld bent, kan dit gemakkelijk zonder dat de kijker het in de gaten heeft. Dus hoewel het opzetten van een cash-cow kanaal geen startkapitaal kost, wordt het pas passief inkomen wanneer je ook op consistent geld blijft investeren.

Dat is voor mij de belangrijkste reden dat ik hier (nog) niet mee begonnen ben. Ik vind het fijn om de taken zoveel mogelijk bij mezelf te houden. Maar wellicht zit jij anders in je tijd. Orienteren kan nooit kwaad. Wellicht is Cash Cow de meest passende methode voor jou om passief inkomen te verdienen!

Aan de slag met Cash Cow?

Dus starten zonder startkapitaal en je maakt cash cow passief wanneer je de werkzaamheden gaat uitbesteden. Als je geïnteresseerd bent in het verkennen van Cash Cow, kun je altijd filmpjes opzoeken op Youtube. Maar wil jij achter de schermen en zelf aan de slag? Check dan de “Cash Cow Academy” van Jelline Brands. Deze online cursus leert je de geheimen van het creëren, laten groeien en geld verdienen met een YouTube-kanaal, zonder dat je voor de camera hoeft te verschijnen (yes zij besteedt dus het werk uit en verdient rijkelijk!)

Mockup CashCowAcademy Jelline Brands4. De verdienmodellen via Bol.com

Via bol.com kun je zowel als affiliate aan de slag, of als verkoper! Zelf ben ik affiliate van bol.com – dus ik plaats banners op mijn website en link door naar relevante producten op mijn blog (lees hier alles over het affiliate programma van bol.com). Als jij een aankoop doet bij Bol.com dan verdien ik daarmee commissie. Ik vind dit ontzettend leuk, maar de winst is laag. Geregeld verdien ik hier maar een euro per aankoop mee!

Je kunt ook aan de slag als verkoper via bol.com. Je betreedt dan de wereld van e-commerce. Het voordeel van bol.com, net als van Etsy, is dat je bezoekers ontvangt met koopintentie. Je maakt gebruik van het kopersverkeer op bol.com om zelf te kunnen verkopen. Je kunt kiezen voor fysieke producten die jij zelf inkoopt, verpakt en verstuurt. Of je kiest voor dropshipping. Dan besteed je alle werk en risico uit – tegen een lagere winstmarge!

Verkopen via bol passief en zonder startkapitaal?

Vergis je niet, verkopen via bol.com is ook geen get-rich-quick-methode. Hoewel je via het dropshipping model geen startkapitaal hoeft in te leggen, zul je wel veel tijd kwijt zijn aan het onderzoeken en uitproberen voordat je er passief inkomen mee verdient. Eigenlijk weet ik niet eens of het echt passief kan – tenzij je net als met de cash cow methode veel uitbesteedt.

Hoe dan ook, verkopen via bol.com is ontzettend populair en kan ook heel lucratief zijn. Wil jij hier nu meer over weten? Vraag het gratis e-book aan van Business Mine om je verder te oriënteren!

Bol.com verkopen business mine gratis ebookDe sleutel tot succesvol passief inkomen (zonder startkapitaal) = online marketing

Of je nu kiest voor affiliate marketing, digitale producten verkopen, cash cow filmpjes of dropshipping, online marketing is de sleutel tot succes. Zelfs de beste producten en ideeën hebben effectieve marketing nodig om hun doelgroep te bereiken. Je zult echt tijd moeten investeren om marketing je eigen te maken. Ieder platform kent z’n eigen SEO. Voor een website geldt namelijk andere SEO (google) dan voor Etsy – daar zijn ook andere technische tools voor ontwikkeld die je kunnen helpen. Je hebt dit echt nodig om gevonden te worden in de online wereld én om succesvol te gaan verkopen!

Conclusie: Passsief inkomen zonder startkapitaal is mogelijk!

Passief inkomen zonder startkapitaal is geen onbereikbare droom. Met de juiste kennis, strategieën en consistentie kun je stappen zetten richting financiële onafhankelijkheid. Of je nu kiest voor affiliate marketing, digitale producten verkopen, cash cow filmpjes of dropshipping, de mogelijkheden zijn divers. Onderschat nooit het belang van marketing. Als dit helemaal niet voor je is, zal het je echt tijd kosten om nieuwe kennis en vaardigheden tot je te nemen. Neem die tijd ook of schakel hulp in – zo houd je het leuk voor jezelf!

En weet, het beste succes is duurzaam succes. Mijn favoriete verdienmodellen kennen een langzame start, maar hebben de potentie om jou voor langere tijd van passief inkomen te voorzien! Wat je nodig hebt: lef, motivatie, bereidheid om te leren en een portie doorzettingsvermogen. Welkom in de wereld van passief inkomen!Schrijf je in voor mijn wekelijkse actie & updatemails!

Wil jij op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen, nieuwe cursussen en buitenkansjes over passief inkomen? Schrijf je in voor mijn wekelijkse actie & updatemails.

Of volg mij op instagram!

Vragen en opmerkingen zijn altijd zeer welkom onderaan het artikel – maar je mag me ook altijd een DM sturen!

In dit artikel maak ik gebruik van affiliate links. Als jij bij mijn affiliate partner een aankoop doet, ontvang ik hier commissie over. Het kost jou niets – en mijn partner vindt het prima dat ik je doorverwijs, scheelt hen weer werk!Pinterest Pin passief inkomen zonder startkapitaal
Sla deze pin op om het artikel terug te vinden!
Pinterest Pin passief inkomen zonder startkapitaal 4 slimme ideeen
Of volg mij op Pinterest en blijf op de hoogte!

Door RealReveries

Bij mij werd de ondernemerszin aangewakkerd en zo is Real Reveries onstaan. Daarom ben ik op ontdekkingsreis naar financiële vrijheid. Ik deel wat ik leer over online geld verdienen, passief inkomen, affiliate marketing en een blog beginnen. Mijn focus ligt op behulpzaam zijn en vooral: eerlijk en betrouwbaar online ondernemen. Ga je mee op reis?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights