bol.com affiliate programma uitleg blogomslag

Ontdek het affiliate programma van bol.com! Verdien commissie met het promoten van bol.com producten. Hoe werkt het?

Sinds een tijdje ben ik een affiliate samenwerking aangegaan met Bol.com. Klein tipje van de sluier: ik werd in eerste instantie afgekeurd (!) maar nu verdien ik affiliate commissies met mijn website bij Bol.com! Het dashboard is anoniem, dus ik weet niet wie er gebruik maakt van mijn verwijzingslink. Maar op deze plek wil ik jou vast bedanken als jij via mijn verwijzing een aankoop doet!

Indeling:

Hoe werkt affiliate marketing voor bol.com?

De voordelen van het bol.com affiliate programma

Hoe kun je producten van bol.com promoten?

Hoe word je affiliate voor bol.com?

Tips wanneer je aanmelding afgekeurd wordt!

Spelregels voor affiliate marketing bij bol.com

Ondersteuning voor bol.com affiliates

Product / Tekst links + Banners

Het commissiemodel, cookietijd en betaaldrempel van bol

Aan de slag als bol.com affiliate!Hoe werkt affiliate marketing voor bol.com?

De slogan van het Bol.com affiliate programma is “Jij promoot, bol.com beloont.” Met het bol.com Affiliate programma kun je bol.com producten op jouw eigen website promoten en commissie verdienen over elke verkoop. Je krijgt commissie over alle aankopen binnen dezelfde winkelsessie, niet alleen het gepromote artikel. Eigenlijk is het heel simpel: jij prijst een product aan, iemand anders koopt het product bij bol.com en jij ontvangt commissie!De voordelen van het bol.com affiliate programma

Bol.com is een heel groot platform dat heel veel producten verkoopt en heel veel klanten bedient. Ik zie dat als enorm voordeel want – waarschijnlijk ben jij zelf ook wel eens klant geweest bij bol.com! Zo kun je terugvallen op je eigen ervaringen bij je promotie. Dat is altijd een grote plus bij affiliate programma’s. Mijn best gelezen artikelen zijn mijn reviews. Wellicht google jij ook op ‘review’ als je wilt weten wat de ervaringen zijn van een ander met een artikel? Denk ook iets verder dan het artikel: Misschien heb je ervaring met de klantenservice van bol.com. Dan weet je dat deze goed geregeld is (vind ik echt), en kun je met een gerust hart bol.com aanbevelen.

Belangrijkste voordeel van het grote assortiment van bol, je hebt heel veel keuze in producten die je kunt aanbevelen! Het is niet heel moeilijk om een product te vinden in jouw niche waar jij zelf achter staat. Je leidt de bezoekers door naar de bol.com verkooppagina en bol.com handelt de verkoop af. Jij hebt geen gedoe met een eigen webwinkel, maar je ontvangt wel commissie. Niet alleen commissie over het product dat je aanbeveelt, maar over de hele afgerekende winkelwagen! Je snapt wel dat met zo’n groot assortiment de verkopen mooi kunnen oplopen!Hoe kun je producten van bol.com promoten?

Via het bol.com affiliate programma kun je een link in de tekst plaatsen, zoals: “Lees ook The Future CEO Is Female” of je kunt een afbeelding van het product met link plaatsen:

Verder kun je algemene banners gebruiken zoals deze:

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

of deze:

BoekenBoeken

Het is ook mogelijk om een productfeed te integreren op je website. Zo ziet je bezoeker de meest actuele zoekresultaten voor een door jou gekozen zoekwoord. Hiervoor is het handig als je > meer kennis hebt van HTML of een prettige plug-in gebruikt. Bijvoorbeeld WP-all import – of speciaal voor affiliates: Affiliate Held of DataFeedr.

Even tussendoor – als jij superenthousiast wordt van deze mogelijkheden om meer met productfeed te gaan werken, dan raad ik je aan om meer te lezen van @affiliateblogger Jennifer Kok! Een echte affiliate marketing expert met een ijzersterke affiliate marketing beginnerscursus: De Super Affiliate Cursus + extra modules over affiliate marketing tools als Affiliate Held en DataFeedr.

BONUS: gebruik REALREVERIES25 voor korting op de Super Affiliate Cursus!

Lees ook: De beste Affiliate Marketing Cursus voor beginnersHoe word je affiliate voor bol.com?

Wil jij nu ook affiliate worden voor bol.com? Daarvoor biedt bol.com een beknopte handleiding cq stappenplan aan. Ook op de veelgestelde vragen van het bol.com affiliateprogramma vind je veel informatie. In het kort komt het hierop neer:

Stap 1: je maakt een website;

Stap 2: je vult je informatie met kwalitatieve informatie (dus geen ipsum lorems of ChatGPT-copy pastes);

Stap 3: meld je aan als affiliate (doe dit niet eerder, want anders is de kans op afwijzing groot);

Stap 4: ga verder met je website en plaats een relevante link bij een artikel.

Voorbeeld: op mijn review van het Become Financially Free Membership van Rowena Rousseau (ook in mijn tweede review) promoot ik het boek “The Future CEO Is Female” van Rowena Rousseau. Dit is een relevante verwijzing, want bezoekers die geinteresseerd zijn in het artikel – zijn wellicht ook geinteresseerd in Rowena’s boek!Tips wanneer je aanmelding afgekeurd wordt!

Geregeld hoor ik van beginnende affiliates een diepe zucht of zelfs paniek… Help ik ben afgekeurd voor het bol.com affiliate programma! No worries, dat had ik ook de eerste keer! Bol.com heeft onlangs de voorwaarden aangescherpt voor goedkeuring. Bol vindt het heel belangrijk vinden dat jouw website kwaliteit levert en relevante verwijzingen maakt.

Toen ik mij voor het eerst aanmeldde, had ik denk ik drie blogs online staan. Dat bleek te weinig voor Bol.com om te bepalen of we een affiliate samenwerking aan konden gaan. Ik werd afgewezen. Wat ik toen gedaan heb is doorgeschreven. Met meer kwalitatief goede artikelen, blogs en pagina’s krijgt bol een betere indruk. Vervolgens kun je een mail sturen met jouw argumentatie waarom je graag alsnog een samenwerking aangaat. Vervolgens gaat een persoon beoordelen (nee geen bot dus!) of je toch affiliate links mag plaatsen. Voor mij heeft dat heel goed uitgepakt en promoot ik nu bol.com. Het wordt gewaardeerd als je duurzame lange termijn relaties aangaat! Ook de beginnende affiliates die ik op weg mocht helpen konden met deze tip verder. Hopelijk jij ook!Spelregels voor affiliate marketing bij bol.com

Goed om te weten is dat bol.com best streng is bij het affiliate programma. Je moet ook niet vergeten dat bol.com heel groot is en met ontzettend veel affiliates samenwerkt. Bol.com vindt het belangrijk dat er kwalitatieve content gemaakt wordt en relevante verwijzingen gedaan worden. Als je je niet aan de regels houdt, kan de samenwerking stopgezet worden. Je mag dan niet langer commissies verdienen via het affiliate programma. Het is dus goed om op de hoogte te zijn van de regels! Rechtstreeks van de bron lezen is het handigst: algemene voorwaarden, handleiding en in de veelgestelde vragen.

Ik licht wel even uit dat Bol.com wenst dat je elk kanaal waarop je wilt promoten moet aanmelden. In mijn geval is mijn website aangemeld en goedgekeurd. Dan kan ik niet zomaar op mijn Pinterest of Instagram gaan promoten. Die moet ik dan eerst apart aanmelden voor de goedkeuringsprocedure. Ik weet dat Pinterest Marketing op het moment heel hot is – als je daarmee aan de slag wilt, meld je dan aan bij Linkpizza. Daar heb je ook keuze uit heel veel producten om dat heel veel affiliate partners op dit platform samenkomen. Voor een beknopte uitleg lees even verder op Geld verdienen met affiliate links via Linkpizza: Hoe werkt het?Ondersteuning voor bol.com affiliates

Je hebt al een paar keer voorbij zien komen dat bol affiliates ondersteunt met handleidingen, veelgestelde vragen en antwoorden, banners, productfeeds en ook een affiliate woordenboek en affiliate blog. Voor de beginnende en de gevorderde affiliate zijn er geschikte manieren om affiliate links te maken. Maar… als je het nog nooit gedaan hebt, zul je misschien wel even moeten zoeken. Ik heb de eerste keer wel 10 keer elke pagina bekeken en wist toen nog niet hoe! Misschien is het voor jou ook even zoeken hoe je een affiliate link kunt genereren. Daarom hier even een kort stappenplan voor een bol.com affiliate promotie:

Als je het registratieproces hebt doorlopen, kun je nu inloggen bij het Bol.com affiliate partnerprogramma.

Deze pagina zie je als je bent ingelogd. Ik licht beide mogelijkheden toe (lees op laptops van boven naar beneden):

Product / Tekst links

Als je een specifiek product of productgroep wilt promoten, dan kies je “Product/Tekst links.”

Deze gebruik je wanneer je een specifiek product in gedachten hebt dat je wilt tonen bij een artikel. In dit voorbeeld neem ik weer het boek The Future CEO Is Female van Rowena Rousseau. Daar heb ik hier al over geschreven en daar wil ik mijn bezoekers heen kunnen leiden.

Op de volgende pagina zie je zoiets:

Klik op “Activeer,” dan zie je:

Je gaat dan naar Bol.com en je moet misschien even zoeken, maar rechts in beeld zie je het volgende menu:

Dit is je affiliatemenu!

Je gebruikt de zoekfunctie om naar het gewenste product te gaan. Je klikt op het bovenste icoontje en dan zie je:

Wanneer je de link in je tekst wilt verwerken, kies je uit het eerste drop-down menu “link.” Vervolgens klik je op “Genereer link.”

Deze link kun je copy – paste in je websitetekst.

Echter, wanneer je het product visueel wilt weergeven op je website, kies je voor de optie: “link + producttitel + plaatje,” vink ook aan wat je allemaal wilt afbeelden.

Klik op “Genereer link” en je kopieert de HTML-code.

In je WordPress-pagina kies je ervoor “Als HTML bewerken”. Dat zit hier in je menubalk:

Je kunt nu in dit blok tussen de <p> en de </p> de gekopieerde html-code voor de banner plakken. Dat ziet er dan als volgt uit:

En dan, wanneer je je blog of pagina publiceert, dan zie je:

Banners

Wanneer je algemeen promotiemateriaal wilt plaatsen zoals banners, dan kies je voor “banners.”

Dit is de simpelste optie. Je kiest het beeldmateriaal dat het best past bij jouw website, bij jouw niche. Je kiest er een uit, bijvoorbeeld de categorie computer:

Vervolgens kies je een formaat uit, klikt op “selecteer,” dan “genereer html” en je kopieert de html-code.

In je WordPress-pagina kies je ervoor “Als HTML bewerken”. Dat zit hier in je menubalk:

Je kunt nu in dit blok tussen de <p> en de </p> de gekopieerde html-code voor de banner plakken. Dat ziet er dan als volgt uit:

En dan, wanneer je je blog of pagina publiceert, dan zie je:

ComputerComputerHet commissiemodel, cookietijd en betaaldrempel van bol

Als je eenmaal weet hoe het werkt, vraag je je af waarom je het in het begin zo lastig vond! Je kunt nu allerlei artikelen promoten, maar weet dat niet overal evenveel commissie op zit. Bol.com hanteert momenteel (sinds oktober 2022) het volgende commissiemodel:

Zo zie je dat per afgerekend product je verschillende commissiepercentages toegekend krijgt (en op cadeaubonnen en Playstation 5 ontvang je 0%). Hoe werkt het dan? Nu, iemand klikt op mijn link om het boek van Rowena Rousseau te kopen: The Future CEO is Female. Maar behalve dat boek, rekent deze klant ook nog een babyslaapzakje af en een dvd. Na een paar uur verschijnt in mijn affiliate dashboard info over de bestelling: de waarde van de bestelling en hoeveel commissie er voor mij wordt gereserveerd.

De cookietijd is 5 dagen. Dus als deze bezoeker binnen 5 dagen de bestelling voltooit, dan ontvang ik commissie over het afgerekende bedrag. Tenzij de bezoeker in de tussentijd op een affiliate link van iemand anders heeft geklikt (het Last Cookie Counts-principe). Dan gaat de commissie naar de persoon wiens link het laatst geklikt is.

De betaaldrempel is € 50,-. Dat betekent dat bol.com pas commissie uitbetaalt wanneer er ten minste € 50,- toegewezen is. Ook betaalt Bol éénmaal per maand uit. Dan weet je een beetje waar je aan toe bent. Deze informatie vind je allemaal terug in de Algemene Voorwaarden.Aan de slag als bol.com affiliate!

In dit artikel heb ik zo goed als mogelijk proberen uit te leggen hoe het affiliate partnerprogramma van bol.com werkt. Ik hoop dat het jou verduidelijking heeft gegeven. Mocht je nog een vraag hebben, stel deze dan onderaan het artikel – of stuur bol zelf een mailtje :). Ik vind het ook altijd leuk om te horen wanneer je wat aan de informatie hebt gehad! Mijn bedoeling is dat je een frustratiefase overslaat. En vlot aan de slag kunt met het affiliate programma van bol.com.

Wil je mij steunen, je mag altijd via mijn affiliate link bij bol.com bestellen. Nogmaals, het kost jou niets extra en bol keert mij een commissie uit. Nou ja, inmiddels zal het principe je wel bekend zijn 😉 …

Ik waardeer het ook enorm als je het artikel bewaart op Pinterest – dan kan jij het zelf ook nog een keer terugvinden. Bewaar daarvoor een van onderstaande afbeeldingen:

Pinterest Pin Spelregels van het bol.com affiliate programma
Voor bol.com als affiliate aan de slag pinterest pin

Wil je meer lezen over affiliate marketing?

Affiliate Marketing Tracking Cookies: Help?!

Naar de KvK voor Affiliate Marketing

Rijk worden met affiliate websitesLiever een artikel over online ondernemen?

#5 Tips voor beginners die online geld willen verdienen

#4 Online verdienmodellen om passief inkomen te creerenOf laat jij je graag verrassen?

Link naar een willekeurig artikel op Real Reveries…

Door RealReveries

Bij mij werd de ondernemerszin aangewakkerd en zo is Real Reveries onstaan. Daarom ben ik op ontdekkingsreis naar financiële vrijheid. Ik deel wat ik leer over online geld verdienen, passief inkomen, affiliate marketing en een blog beginnen. Mijn focus ligt op behulpzaam zijn en vooral: eerlijk en betrouwbaar online ondernemen. Ga je mee op reis?

12 gedachten over “Bol.com affiliate programma: Hoe werkt het?”
 1. Wat een interessante en duidelijke uitleg. Ik speelde al eens eerder met het idee, maar nu ga ik er toch eens heel serieus over nadenken. Mijn site gaat over mijn reizen en de boeken die ik lees. En vooral voor dat laatste lijkt me dit interessant om doen. Bedankt voor de tips !

  1. Hoi Nicole, dankjewel voor je reactie! Wat ontzettend leuk dat je met de tips aan de slag wilt! Laat maar weten hoe het gaat. Veel plezier met het delen van je boekentips! 🙂

 2. Hey,

  Dankjewel voor all informatie. Ik ga dut ook eens bekijken. Hoe zit het eigenlijk met je eigen administratie? Moet je deze inkomsten ergens aangeven? Ben je dan een zelfstandige of hoe werkt dat?

  Groetjes,
  Marijke

  1. Hoi Marijke, goede vragen die je stelt! Op het moment dat je affiliate marketing doet, dan ben je aan het online ondernemen. Je extra inkomsten dien je op te geven bij je inkomstenbelasting. Je kunt gewoon een overzicht downloaden van bol vanuit je affiliate dashboard, dus dan heb je het hele overzicht op een rij!

   Als je inkomsten en je activiteiten serieuzer worden, is het ook verstandig om je in te schrijven als ondernemer bij de kvk. Ik heb daarover dit artikel geschreven, dat vind je misschien interessant: https://realreveries.nl/naar-de-kvk-voor-affiliate-marketing/
   Succes met je stappen, ik vind het zeker leuk om te horen hoe het je straks bevalt als bol affiliate!

 3. Wat een mooi duidelijk artikel! Zelf gebruik ik het partnerprogramma van Bol.com ook al een tijdje, maar het is nooit verkeerd om alles nog een keer door te lezen. Dank je wel!

 4. Ik heb me ook ingeschreven bij de partner programma van Bol. Het is geen goede verdienmodel gebleken vergeleken met Amazon in mijn geval omdat maar 15 à 25 procent van mijn bezoekers van Nederland afkomstig zijn. Maar op zich is het zeker een goed systeem.

  1. Hoi Tibisay, heel goed om keuzes te maken in welke verdienmodellen bij jou (en je website!) past. Super dat jij je samenwerking met Amazon goed kunt inzetten. Ik plan om hierover ook nog een artikel te publiceren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights