Geld en pizza; hoe werkt linkpizza?

Hoe werkt Linkpizza: het is een toegankelijk affiliate netwerk waarmee jij geld kunt verdienen als jij wilt beginnen als affiliate.

Misschien kun jij al lezen en schrijven met Linkpizza omdat dit het eerste affiliate netwerk was dat jij leerde kennen. Wellicht hoor jij er nu pas voor het eerst over. Dan zit je hier goed. In dit artikel ga ik namelijk echt in op de basics van Linkpizza. Hoe je als onervaren affiliate een account aanmaakt en begint met geld verdienen via Linkpizza.

–> Op zoek naar een cursus om te beginnen met affiliate marketing? De instapcursus van Jennifer Kok is slechts €10,- en je kunt doorstomen naar The Affiliate Playground + affiliate community waar je al je vragen kunt stellen aan ervaren marketeers!

Of lees mijn artikel over de top 3 memberships voor affiliate marketing!


Wat is er bijzonder aan Linkpizza?

Voordat we te diep op het technische gedeelte ingaan van hoe een Linkpizza account werkt, lijkt het me zinvol om de voordelen van Linkpizza te noemen. Want als je niet weet waarom je een account nodig hebt, ga je er ook geen aanmaken lijkt me zo.

Logo van Linkpizza

Linkpizza is een affiliate netwerk waarop heel veel affiliate partners zijn aangesloten. Zowel adverteerders als publishers. Als jij nog niet eerder deze termen gehoord hebt: adverteerders zijn organisaties die graag willen dat affiliates hun dienst of product promoten; publishers zijn de affiliate marketeers die de items promoten op commissiebasis. Wil je meer lezen over de basis van affiliate marketing? Lees dan mijn Stappenplan voor beginners.

Op het Linkpizza platform kun je jouw affiliate links beheren, inkomsten bijhouden en statistieken analyseren, allemaal op één centrale locatie. Dat is jouw affiliate dashboard. Waarin Linkpizza heel goed in is: het is heel simpel en je hebt heel erg veel keuze. Doordat er heel veel affiliate partners zijn aangesloten bij Linkpizza, hoef jij je als affiliate niet bij ieder afzonderlijk programma aan te melden.

Voor mij werkt Linkpizza

De eerste dagen dat ik begon met affiliate marketing, heb ik allerlei programma’s gezocht om me bij aan te melden. Zodat ik veel verschillende producten kon gaan promoten om commissies te verdienen. Ik merkte dat je bij ieder programma veel stappen moest doorlopen en vervolgens moest wachten op een goedkeuring. Die kwam niet altijd snel, of soms helemaal niet. Dat is voor een beginner frustrerend en demotiverend. Daarom was ik ook blij met Linkpizza. Hier is goedkeuring voor affiliates niet nodig, de aanmelding verloopt snel en jij kunt snel aan de slag!

Stap 1: Meld je aan bij Linkpizza

Om te beginnen met het verdienen van geld via LinkPizza, moet je je eerst aanmelden bij het platform. Ga naar de website van LinkPizza en maak een account aan. Voor affiliate marketing kies je ‘influencer’ of ‘publisher’. Jij bent namelijk de persoon die de diensten of producten van adverteerders gaat promoten!

Doorloop de stappen van het registratieproces.

Inschrijven bij Linkpizza

Stap 2: Voeg je kanalen toe aan je profiel

Linkpizza vraagt jou om kanalen toe te voegen aan je profiel. Kanalen zijn je website, facebookpagina, instagram, youtubekanaal, etcetera. Je moet hier ten minste één kanaal toevoegen om te kunnen beginnen met affiliate marketing. Als je kanaal niet direct goedgekeurd wordt, maak je geen zorgen. Deze goedkeuring heb je nodig om gebruik te maken van de ‘marketplace’ waar je samenwerkingen kunt aangaan. Met allemaal kruisjes achter je kanalen kun je wél beginnen met affiliate marketing!

Status: kruisje

De kanalen worden ook gebruikt voor de statistieken. Je kunt bij het maken van verkorte links (daar kom ik zo op) namelijk aangeven op welk platform je gaat promoten. In die link zit dan de verwijzing naar je kanaal, waardoor Linkpizza weet waar de klik op jouw link vandaan komt. Voor jouzelf ook handig om te leren of jouw bezoekers bijvoorbeeld via je social media promotie klikken of juist op je websitelinks!

Stap 3: Kies welk product of dienst jij wilt promoten

Hoewel deze stap ontzettend belangrijk is, sta ik er in dit artikel maar heel kort bij stil. Het heeft volledig te maken met jouw persoonlijke keuzes, jouw creatieve proces en jouw plannen. Bepalen welke producten en diensten goed bij jouw promotiekanaal passen is een heel ander onderdeel – ik ga vooral in op het de technische instructie van hoe Linkpizza werkt. Wel een tip: vergeet in dit stadium niet te checken of de gewenste affiliate partner bij Linkpizza is aangesloten. Dat kun je checken met de Link Shortener, die ik in stap 4 toelicht.

Stap 4: Maak een affiliate link aan

Maak gebruik van de Link Shortener om te checken of je affiliate partner is aangesloten bij Linkpizza. Op de afbeelding rechts zie je een geel dollarteken staan, dat betekent dat je inderdaad commissie ontvangt als er via jouw link een aankoop gedaan wordt bij de affiliate partner. Kassa dus! Deze link verkort je en de link die er dan uitkomt, dat is de verkorte affiliate link die jij gebruikt in je promotie.

Link Checker en Shortener om affiliate links te maken.

Stap 5: Plaats de Linkpizza affiliate link in jouw content

Goed om te weten: wanneer een bezoeker klikt op jouw Linkpizza-link, wordt hij/zij niet doorverwezen naar Linkpizza, maar naar de affiliate partner waar het product of dienst gekocht kan worden. Linkpizza zit er wel tussen en kan het verkeer meten. Dus wanneer het product gekocht wordt via jouw link, ontvangt Linkpizza in eerste instantie de commissie. Linkpizza weet dat het verkeer van jou komt, en berekent een deel van de commissie weer naar jou door. Je krijgt dus niet 100% van de commissie, Linkpizza houdt wat in omdat zij jou geholpen hebben aan de commissie. Tja, x% van iets is altijd beter dan 0% – vind ik zelf.

Je plaatst de pzz.to link in plaats van een gewone link. Dus in een instagram story, een doel-url van een pin of een hyperlink op een website of pdf-bestand. Vermeld er wel altijd bij dat je een affiliate link plaatst, dit is verplicht (op mijn website schrijf ik dit onderaan elk artikel).

Stap 6: Meten, weten, wachten, optimalizeren.

Zo werkt Linkpizza dus, zo simpel. Je meldt je aan, voegt je kanaal toe, maakt content waarin je een verkorte Linkpizza-link in verwerkt. De lezers van jouw berichten kunnen klikken op de link, een aankoop doen bij de affiliate partner en jouw commissie wordt bewaard bij Linkpizza! Je kunt bij Linkpizza vanaf € 25,- laten uitbetalen. Dat is vlotter dan bij de meeste affiliate partners. Er gaat ook altijd wel een wachttijd overheen, dus weet dat je geduld nodig hebt. Maar dit is niet anders dan bij andere affiliate netwerken.

Op je Linkpizza Affiliate Dashboard kun je bijhouden hoe vaak er op jouw links geklikt zijn en of er een aankoop uit voortvloeit. Mijn dashboard ziet er vandaag zo uit:

Linkpizza affiliate dashboard

Als je weet waar het verkeer vandaan komt of welke producten goed scoren bij jouw bezoekers, kun je daarop een strategie baseren of aanpassen.

Linkpizza plug-in op websites

Belangrijke tip voor affiliate websites: Linkpizza heeft een eigen plug-in in WordPress. Met deze plug-in kun je nog meer statistieken koppelen met Linkpizza én hij kan automatisch affiliate links maken van jouw uitgaande links. Wanneer jij een bericht of pagina schrijft en je voegt uitgaande links toe, dan kun je helemaal onderaan je Linkpizza plug-in bedienen – daarin geeft Linkpizza ook aan of je links affiliate links kunnen worden en past het gelijk voor je aan. Zo loop jij geen commissie mis! Als je dit niet wilt (omdat je bijvoorbeeld rechtstreeks naar jouw partner wilt linken), dan kun je dit eenvoudig uitzetten. Heel handig voor beginners, deze plug-in van Linkpizza!

Weet je nu hoe Linkpizza werkt?

Nu weet je hoe Linkpizza werkt. Hopelijk voldoende om mee aan de slag te gaan! Als je mijn eerdere artikelen hebt gelezen dan weet je dat ik heil zie in het uitproberen en experimenteren als methode om te leren. Je kunt blijven lezen en overwegen. Je kunt het allemaal wel in één keer goed willen doen – maar uiteindelijk vind ik ervaring de beste leermeester.

Loop je vast of wil je gewoon heel graag weten hoe andere ervaren affiliate marketeers jouw situatie zouden aanvliegen? Stel je vragen in de Affiliate Community, dat doe ik ook!

Kort samengevat: met Linkpizza kun je jouw affiliate links maken, inkomsten bijhouden en statistieken analyseren, allemaal op één centrale locatie: jouw affiliate dashboard. Het bijzondere aan Linkpizza is de grote variëteit aan affiliate partners die erbij zijn aangesloten, waardoor je je niet apart hoeft aan te melden voor elk programma. Dit bespaart je tijd en maakt het starten als affiliate eenvoudig. Eenvoudig genoeg om het een keer uit te proberen. (Wist je al: dit kost helemaal niets?!)

Hoe werkt Linkpizza?
Pin deze pin op je Pinterest als je dit artikel wilt terugvinden!

Vragen mogen altijd! Gebruik de reacties onderaan het artikel, stuur me een mail of vind mij op instagram.

Wil je meer tips lezen terwijl je bezig bent, surf dan eens naar:

#3 Sleutels tot succes met Affiliate Marketing

Affiliate Marketing Tracking Cookies: Help?!

De beste Affiliate Marketing boeken

Of lees een willekeurig artikel (spannend, zo’n verrassing!).

Heel binnenkort komt er ook een beginnersgids uit waarin ik de stappen van Linkpizza ook goed in beeld breng. Een introductie tot affiliate marketing en een schop onder je kont. Volg mij op instagram om op de hoogte te blijven, of schrijf je nu alvast in voor mijn nieuwsbrief!

In dit artikel maak ik gebruik van affiliate links. Als jij een aankoop doet bij mijn affiliate partner, ontvang ik hierover een commissie. Het kost jou niets en de partner kiest ervoor om zo meer naamsbekendheid te krijgen. Een leuk verdienmodel. Ook iets voor jou? Op mijn site ben ik heel open en eerlijk over affiliate marketing en geef ik jou handvatten om er ook mee aan de slag te gaan!

Door RealReveries

Bij mij werd de ondernemerszin aangewakkerd en zo is Real Reveries onstaan. Daarom ben ik op ontdekkingsreis naar financiële vrijheid. Ik deel wat ik leer over online geld verdienen, passief inkomen, affiliate marketing en een blog beginnen. Mijn focus ligt op behulpzaam zijn en vooral: eerlijk en betrouwbaar online ondernemen. Ga je mee op reis?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights