volle boekenkast met uithangende e-reader. tekst leest: 4 boekentips over affiliate marketing

Je zoekt de beste affiliate marketing boeken, niet ‘affiliate marketing voor dummies’. In dit artikel bespreek ik de beste affiliate boeken!

Waarom lees je boeken over affiliate marketing?

Voor zowel beginners als voor doorgewinterde affiliate marketeers is het verstandig om de actualiteiten bij te houden. Het behalen van je eerste commissie op basis van het affiliate verdienmodel is top! En dat wil je natuurlijk herhalen. Als jij al jaren bewezen strategieën hebt toegepast en succes behaalt, dan wil je weten wat je concullega’s doen en of jij jouw aanpak kunt verfijnen. Als jij op zoek bent naar een goed overzicht van de beste boeken, lees dan verder!

Losse tips over affiliate marketing zijn gratis

In een eerder artikel heb ik aangegeven wanneer het volgen van een affiliate marketing cursus een goed idee is. Je kunt ook veel gratis blogs lezen over affiliate marketing. Dat zijn vaak zo’n 1000-2000 woorden die je een goede indruk geven van het vak. Denk aan: Affiliate marketing stappenplan voor beginners of Beginnen met affiliate marketing: een 7-stappenplan. Maar om vanuit de gratis tips de juiste keuzes te maken en gelijk goed van start te gaan, is best moeilijk. Zelf leerde ik ook onlangs wat nieuws in mijn membership van Rowena Rousseau: een goede affiliate website heeft meestal een keyword in de titel. Ik had dus beter kunnen kiezen voor www . beginnenmetaffiliatemarketing . nl. Je leert in gratis artikelen steeds van deze losse tips. Een boek over affiliate marketing gaat toch echt dieper. Die bespreekt strategieën, concrete stappenplannen en durft te spreken over resultaten.

Affiliate Marketing boeken zijn instapproducten

Het is goed om te zeggen dat de gidsen en boeken over affiliate marketing, meestal instapproducten zijn. Dat geldt in ieder geval voor de besproken items hieronder. Het zijn artikelen die jou kennis laten maken met iets wat nieuw voor jou is: geld verdienen door middel van affiliate marketing. Als jij enthousiast wordt van de mogelijkheden die de auteur jou voorspiegelt, dan wil jij vast meer leren en een duurder product bij de schrijver kopen. Het duurdere product kan een cursus of een membership zijn waarmee jij dan nog beter toegerust wordt om van affiliate marketing een succes te maken. Het is goed dat je dit van tevoren weet, zodat jij beter kan inschatten welk van de onderstaande boeken jou de meeste handvatten bieden op dit moment!

Ben jij op zoek naar een diepgaandere cursus of membership? Lees dan:

#3 Top memberships om Affiliate Marketing te leren

De beste Affiliate Marketing Cursus voor beginners


Waar moet een goed boek aan voldoen?

Voor het uitfilteren van ‘feit en fictie’ over affiliate marketing, heb je een getraind zintuig nodig. Er wordt heel veel onzin verkocht. Affiliate marketing is hartstikke hip and happening, dus iedereen speelt erop in. De hype is natuurlijk ook een reden dat ik deze website ben begonnen om zelf wijs te worden met affiliate marketing. Wat ik heel belangrijk vind is om eerlijk en transparant te blijven. Ja je kunt in affiliate marketing met grootse woorden aankomen. Nee, je kunt geen resultaat beloven. Uiteindelijk zul jij zelf stappen moeten zetten om je affiliate business te bouwen!

Boeken vol gebakken lucht keuren wij in ieder geval af. De boeken die ik hier bespreek zijn geschreven door bekende affiliate marketeers. De boeken zijn al veel verkocht en hebben goede recensies ontvangen. Voorkeuren verschillen, daarom noem ik ook de unieke kanten van ieder boek. De volgorde is dus ook willekeurig gekozen!


1. E-book “Jouw affiliate game plan” van Jennifer Kok (Affiliateblogger)

Mogelijk weet jij al van de Super Affiliate Cursus van Jennifer Kok, maar is een hele cursus één stap te ver. Met het e-book “Jouw affiliate game plan” ontvang je een compleet boek met strategieën, concrete tips en tools en een handig werkboek zodat je nog sneller de beginselen van affiliate marketing leert! Uniek aan het e-book van Jennifer is dat ze twee versies verkoopt: één voor publishers (affiliate marketeers, die dus anderen promoten) en één voor adverteerders (wiens diensten dus verkocht worden). Jennifer Kok heeft in de afgelopen jaren aan beide kanten van affiliate marketing ervaring opgedaan. Ze helpt webshops met affiliate marketing én ze helpt affiliate marketeers om succesvol te worden! De recensies over het “Jouw affiliate game plan” liegen er ook niet om. Een is van Jari van AffiliateHeld, die zelf een bekende behulpzame plug-in heeft ontworpen voor affiliate marketeers!

Jouw affiliate gameplan voor publishers van Jennifer Kok

De prijs: € 50,-

Meer lezen over “jouw affiliate game plan” of gelijk tot aankoop overgaan? Volg deze link!


2. De Internet Succes Gids / Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard

logo van internet succes gids van Jacko Meijaard

Ik ken affiliate marketeers die helemaal wild zijn van de Internet Succes Gids. Het is een van de boeken met een long standing record. Het boek heeft menig internet hobbyist geholpen om affiliate marketing succesvol toe te passen. En dat al jaren lang! Het unieke van de Affiliate Marketing Revolutie is dat deze helemaal bestaat uit video’s! Het is dus géén boek, maar een serie video’s die jou helpt beginnen én opschalen met affiliate marketing. De schrijver is zelf financieel vrij dankzij het ondernemen op het internet, en deze gids kan jou helpen om stappen in diezelfde richting te zetten.

De prijs: € 47, –

Meer lezen van Jacko Meijaard of gelijk de Internet Succes Gids kopen? Dat kan hier!


3. The Ultimate Affiliate Marketing Guide van Rowena Rousseau

Productafbeelding van The Ultimate Affiliate Marketing Guide van Rowena Rousseau

Net als bij Jennifer Kok van Affiliateblogger, heeft Rowena Rousseau ook een instapproduct als het op affiliate marketing aankomt. Het is een uitgebreide gids die jou de handvatten, tips en tools geeft om te beginnen met affiliate marketing. Dit e-book heb ik zelf gelezen (meer dan eens) en zal ik ook een volledig review over schrijven. Het behandelt de basis van affiliate marketing: bij welke programma’s meld je je aan? Affiliate marketing toepassen op social media en integreren in blogs, Google en Pinterest strategieën en ideeën voor affiliate websites. Ook Rowena Rousseau verdient een leuk bedrag per maand met affiliate inkomsten en weet waar ze het over heeft als het op affiliate marketing aankomt. The Ultimate Affiliate Marketing Guide is een e-book van 31 pagina’s die jou helpen enthousiast van start te gaan met jouw affiliate business!

Prijs: € 27, – (maar ook inbegrepen met héél veel andere guides in het Become Financially Free Membership!)

Wil je meer lezen over The Ultimate Affiliate Marketing Guide of nu overgaan tot aankoop: In de Become Financially Free Webshop!


4. De Online Marketing Tornado van Tonny Loorbach en Martijn van Tongeren

Een van de veelgebruikte boeken van succesvolle affiliate marketeers is De Online Marketing Tornado. Dit boek is niet alleen te koop in de eigen webshop van de Internet Marketing Unie, maar ook op platforms als Bol.com en Amazon. Deze dikke pil gaat niet alleen over affiliate marketing, maar voornamelijk over online marketing. Als geen ander weten Tonny en Martijn hoe affiliate marketing werkt aan beide kanten van de medaille. Zij zijn de makers van het Plug&Pay platform dat door vele adverteerders en affiliate marketeers gebruikt wordt om conversies te draaien. Net als Rowena Rousseau geloven zij heel erg in het belonen van affiliate marketeers en maken er veelvuldig gebruik van. Zo kun je op heel veel plekken lezen over De Marketing Tornado!

Bij Bol.com kun je een kijkje in het boek nemen!

Prijs: € 20,-

Wil je van De Marketing Tornado de reviews lezen of gelijk kopen bij IMU? Dat kan ook in de eigen webshop!


Welk van deze boeken is nu de beste keuze om affiliate marketing te leren?

Zelf ben ik er niet zo fan van om voor anderen te kiezen welk affiliate marketing boek de beste aankoop is. Liever kies ik voor een overzicht, zodat je weet wat er beschikbaar is. Op basis van die informatie kun jij een keuze maken over wat bij je past. Ik ben iemand die graag leert van verschillende leermeesters. Ik lees veel gratis blogs en artikelen, maar ik ging grotere stappen zetten toen ik mij inschreef voor het Become Financially Free Membership van Rowena Rousseau (lees hier mijn review). Naast dit membership volg ik de tips van @affiliateblogger op instagram en daar rolt ook een heel fijne samenwerking uit. De Online Marketing Tornado ligt nu bij mij op het nachtkastje, omdat in het boek veel statistieken over neuropsychologie staan die ik niet intuïtief kan inschatten. Daarmee levert het boek mij inzichten die ik kan gebruiken om meer toegevoegde waarde te leveren aan jou!

De lijst is zeker niet volledig, maar eerder een beginpunt. Deze boeken over affiliate marketing zijn beschikbaar en kunnen jou helpen om je eigen affiliate business op te zetten. Heb je nog tips? Laat het mij vooral weten in een reactie onderaan dit artikel!

In dit artikel maak ik gebruik van affiliate links. Dat betekent dat wanneer jij op een link klikt en een aankoop doet bij mijn affiliate partner, ik hiervoor een commissie ontvang. Mijn affiliate partners kiezen ervoor om zo te werken, dus het is zeker niet zielig voor hen als je via mijn link koopt!

Affiliate Marketing boeken zijn instapproducten
Je kunt deze afbeeldingen pinnen!
4 Boekentips over Affiliate Marketing
Op Pinterest vind je ook mijn Pinterest-collectie.

Door RealReveries

Bij mij werd de ondernemerszin aangewakkerd en zo is Real Reveries onstaan. Daarom ben ik op ontdekkingsreis naar financiële vrijheid. Ik deel wat ik leer over online geld verdienen, passief inkomen, affiliate marketing en een blog beginnen. Mijn focus ligt op behulpzaam zijn en vooral: eerlijk en betrouwbaar online ondernemen. Ga je mee op reis?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights