3 sleutels tot succes met affiliate marketing in instagram post format met op de achtergrond een vrouw die een kusje werpt richting haar computer

Integreer deze 3 sleutels tot succes met Affiliate Marketing om ontspannen jouw business op te bouwen. Inclusief tips voor gratis tools.

Inleiding

Ben jij de oriëntatiefase voorbij en ga jij aan de slag met affiliate marketing? Dan weet je één ding zeker: succes komt niet vanzelf. Praktisch heb je maar twee zaken nodig: affiliate partners én een domein waar je jouw affiliate partners kunt promoten. Maar om dat dan te vertalen naar succes, daarvoor kun je wellicht nog wat handvatten gebruiken. In dit artikel ga ik in op de drie sleutels tot succes, zodat jij met plezier je affiliate marketing business opzet én doorzet!

Heb je deze blog al 3× gelezen maar nog niet geïmplementeerd? Dan is het misschien tijd om toe te geven dat begeleiding en ondersteuning jou verder gaan helpen. –> lees over de beste affiliate marketing cursussen in dit artikel.

Spoiler: Ik ben fan van Jennifer Koks The Affiliate Playground!

3 sleutels tot succes met sleutels op de achtergrondStrategie en spelregels van Affiliate Marketing

Wat is Affiliate Marketing precies?

Het concept is niet ingewikkeld: je gaat een samenwerking aan met een of meerdere affiliate partners, en je gebruikt een domein (bijvoorbeeld een website of je social media) om deze te promoten. Wanneer een bezoeker van jouw domein via jouw affiliate link een aankoop doet bij jouw affiliate partner, dan ontvang jij hierover commissie.

Hoe begin je met Affiliate Marketing?

Als je de term Affiliate Marketing nog niet kent, heb je eerst gegoogled. Mogelijk kom je dan uit bij #3 ideeën om passief inkomen te verdienen. Je leest nog wat meer artikelen over Affiliate Marketing om te bepalen of jij hiermee aan de slag wilt. Dan heb je vast ook al mijn Affiliate Marketing Stappenplan voor beginners gelezen en met een beetje geluk ook al Passief inkomen opbouwen zonder ervaring. Je proeft mijn enthousiasme en je denkt vast: als ik het kan, kan jij het ook! Goed zo!

Wachten, wachten, wachten

Afhankelijk met je ervaring online, heb jij binnen een dag tot een week je website ingericht en live en je eerste artikelen geschreven. Nu wacht je tot de bezoekers komen en op jouw links klikken! Dankzij Google Analytics wordt elke paar uur bijgehouden hoe goed jij scoort op zoekwoorden en hoeveel mensen jouw pagina’s bezoeken. Spannend!

Close met je Laptop

Afhaken of doorzetten?

De opbouwperiode is een fase waarbij veel mensen gedemotiveerd raken. Ik vind het nog steeds een vreemde fase. Wanneer je een fysieke winkel opent, dan heb je een ingericht pand en wanneer er een bezoeker binnenkomt kun jij de bezoeker persoonlijk groeten. Misschien krijg je wel wat feedback en kun je zo nog beter jouw bezoekers en klanten bedienen.

Hoe anders is dat met een affiliate website! Je ziet door het scherm niet de gezichten van je bezoekers en je hoort niet wat ze van je website vinden. Door middel van statistieken moet je wijs worden of jouw bezoekers daadwerkelijk op zoek waren nar jouw website en wat ze ervan vinden (bijvoorbeeld hoe lang blijven je bezoekers hangen). Jij en je laptop worden steeds closer, maar interactie van bezoekers blijft uit.

Afhaken of doorzetten?

Binnen een week staat je site, binnen een maand of twee heb je al aardig wat artikelen met affiliate links live, maar constante commissies blijven uit. Au. De reden dat je met Affiliate Marketing begon, is waarschijnlijk om een leuk zakcentje bij te verdienen. Maar dat lukt dus niet direct. Ik hoor van meer ervaren marketeers dat de meeste beginners in de eerste drie maanden weer afhaken. Jammer! Daarom ga ik in op #3 sleutels tot succes, die mij in ieder geval geholpen hebben om met plezier door te zetten.#1 Sleutel: een goede basis voor Affiliate Marketing

Een goede basis

Misschien wel makkelijker gezegd dan gedaan. En ik spreek uit ervaring. Hoewel ik het spel altijd als een uitdaging heb gezien, vond ik de eerste stappen van Affiliate Marketing erg spannend. Ik was onzeker en vroeg mij af: Hoe rendabel is een Affiliate Marketing business? Haal ik daar wel succes mee? Inmiddels sta ik er veel relaxter in. Op het moment van schrijven ben ik anderhalve maand online en nu begin ik verschillende resultaten te zien. Op ditzelfde moment ben ik op vakantie en schrijf ik dit artikel in de zon, kopje koffie erbij. Mijn basis staat. Ik heb onderzoek gedaan, mijn website gebouwd en SEO-proof artikelen gepubliceerd. Ik heb al een aantal leuke contacten opgedaan en goede samenwerkingen aangegaan. De eerste commissie is binnen (een tweede blijft uit) maar aan de statistieken zie ik dat mijn website meer bezoekers trekt.

Tip Tool: Google Analytics en Bing Webmaster Tools

Affiliate Marketing kun je benaderen als een spel (lees in dit artikel over gamification van Affiliate Marketing). Je kunt de hernieuwde relatie met je laptop omarmen en leren om statistieken te lezen. Praktische tip: meld je website actief aan bij Google Analytics en Bing Webmaster Tools. Welke zoekwoorden kun jij wat mee in jouw niche? Hoe krijg jij de bezoekers die écht op zoek zijn naar jouw artikelen? Die dus ook klant willen worden bij jouw affiliate partners?

Bij het aangaan van een samenwerking met een affiliate partner krijg je spelregels mee. Bijvoorbeeld dat je niet creatief met de naam van je affiliate partner om mag gaan, of geen betaalde advertenties op hun naam mag gebruiken. Verder ben jij vrij om je affiliate links te promoten zoals jij dat wil!

Maak een feestje van het schrijven

Tip Tool: Yoast

Door het schrijven van je artikelen een uitdaging te maken, maak je er een feestje van. Verdiep je in SEO (er zijn heel veel goede blogs hierover te vinden) en maak gebruik van een SEO-plugin. Mijn favoriet is Yoast. Je komt al een heel eind met de gratis versie en ik doe bij elk artikel mijn best ‘om Yoast blij te maken’ (waarschuwing, als je teveel aandacht geeft aan Yoast kan je partner jaloers worden). Je weet zo dat je goed rankende artikelen schrijft die Google dan weer hoog in de zoekresultaten laat zien. Zo ontvang jij meer en meer bezoekers op je domein!

–> Wist je dat in The Affiliate Playground een module voor je klaarstaat over SEO voor je laten werken door Gabrielle van de SEO-School?!#2 Sleutel: Balans en bijsturen

Tip Tool: Google Ads Keyword Planner

Vind een balans voor jezelf. Je moet niets! Wees ook niet bang om bij te sturen wanneer bezoekers uitblijven. Wellicht probeer je te scoren op zoekwoorden die teveel gezocht worden, of juist te weinig. Om hier achter te komen, kun je gebruik maken van een zoekwoorden programma. Ik vind de Google Ads Keyword Planner laagdrempelig in gebruik. Het is een gratis tool die je inzicht geeft in het zoekgedrag van google-gebruikers. Leuk weetje hierbij: trends kan de keywordfinder moeilijk voorspellen. Zo is mijn eerste artikel over het Become Financially Free-membership van Rowena Rousseau heel veel meer bezocht dan Google Keyword Finder voorspelde. Top voor mij dus! Want Real Reveries is op de éérste zoekresultatenpagina zichtbaar en bezoekers worden lid via mijn affiliate link!

3 gratis tools voor affiliate marketing met info, staat ook in artikel

Kies niet voor betaalde advertenties

In deze fase van het opstarten van je Affiliate Marketing business zou je in de verleiding kunnen komen om gebruik te maken van betaalde advertenties. Dit raad ik af. In deze opbouwfase zou je geld uitgeven dat je niet van plan was – bovendien moet je even goed de voorwaarden doorlezen van je affiliate partners of je sowieso mag adverteren op hun naam! Houd het spel leuk voor jezelf en maak het niet te serieus. Kijk hoe ver je komt met organische groei. Doe ideeën op voor artikelen via zoekwoordenonderzoe, blijf schrijven, maak Yoast blij en lees je statistieken. Affiliate Marketing succes is over het algemeen geen quick business, maar dat hoeft je plezier niet teniet te doen!#3 Sleutel: Mindset, Geduld en Manifestatie

Wanneer jij succes wilt behalen met Affiliate Marketing, is een positieve mindset een belangrijke sleutel om plezier te houden in het spel. Het is zo menselijk om van wachten ongeduldig te worden. Wanneer komt nou de eerste bezoeker? Wanneer de eerste commissie? Komt er nog een tweede commissie? Geduld is een schone zaak. Wanneer jij niet toegeeft aan ongeduld, zul je makkelijker een succes weten te maken van jouw affiliate business!

Geduldig ontspannen

In plaats van onrustig afwachten kun je geduldig gaan wachten. Ontspannen is een prettiger houding. Je bent in dit stadium niet afhankelijk van inkomsten uit Affiliate Marketing, dus relax een beetje. Wanneer je een week niets publiceert, dan publiceer je een week niets. Dat is ook wel het leuke van Affiliate Marketing: niemand is van jou afhankelijk. Dus ga jij een weekje met vakantie, dan blijft jouw website actief om bezoekers te verwelkomen. Zoek een manier waarop jij ontspannen kunt omgaan met het groeien van jouw website en bezoekersaantallen.

Manifestatie als sleutel tot succes

In onze business van Affiliate Marketing is manifestatie en de Wet van Aantrekkingskracht een hot item. Ik had er tot voor kort nog nooit van gehoord, nu zie ik het overal terug. Wensen, affirmaties en een geloof dat het universum jouw positiviteit beloont met resultaten. Het is een interessant idee, maar het resoneert bij mij niet. Dus ondanks dat Manifestatie goeroes Mindset als #1 Sleutel tot succes zien, kies ik ervoor om Mindset op #3 te zetten. Succes kun je creëren, zeker bij Affiliate Marketing. Zet je basis goed neer, stuur bij waar nodig en laat een positieve mindset domineren in de fase van geduldig ontspannen en doorzetten.

opsomming van de drie sleutels tot succes met affiliate marketing

Conclusie: Geef niet zomaar op!

In dit artikel ga ik in op #3 sleutels tot succes met affiliate marketing. Het zijn handvatten om jouw basis met plezier neer te zetten. Benader Affiliate Marketing als een spel. Zet de basis goed neer door het vinden van een gezonde balans en stuur bij als je dat nodig vindt. In het beginstadium ben jij niet afhankelijk van de uitblijvende inkomsten, maar je bouwt aan een fundament voor je business. Gebruik mijn tips voor gratis tools! Een positieve mindset helpt bij ontspannen en loslaten. Zo wordt doorzetten een piece of cake en geniet jij straks ook van passieve verdiensten uit jouw Affiliate Marketing business!

In dit artikel maak ik gebruik van affiliate links. Als jij via deze link een aankoop doet bij mijn affiliate partner, ontvang ik daarover een commissie.

Door RealReveries

Bij mij werd de ondernemerszin aangewakkerd en zo is Real Reveries onstaan. Daarom ben ik op ontdekkingsreis naar financiële vrijheid. Ik deel wat ik leer over online geld verdienen, passief inkomen, affiliate marketing en een blog beginnen. Mijn focus ligt op behulpzaam zijn en vooral: eerlijk en betrouwbaar online ondernemen. Ga je mee op reis?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights