Passief inkomen als gamification met op de achtergrond een geconcentreerde e-sporter

& Leer van mijn beginnersfout

Als je wilt beginnen met passief inkomen opbouwen, laat je dan niet tegenhouden door je gebrek aan ervaring. Benader het als een spel!

–> Hier kunnen Jennifer Kok en ik elkaar heel goed vinden. Zij heeft The Affiliate Playground ontwikkeld voor mensen die spelenderwijs willen leren en gaan rocken met affiliate marketing (beginners + gevorderden!) Kortingscode op de actiepagina!Het doolhof van passief inkomen opbouwen

Met de opkomst van Chat GPT en het kopiëren van blogartikelen, kan het lijken alsof je honderden keren hetzelfde hebt gelezen over het opbouwen van passief inkomen. De ene blogger laat het heel makkelijk lijken om te beginnen met passief inkomen opbouwen, de andere blogger waarschuwt je aan alle kanten dat succes niet makkelijk te behalen is. Het is goed om te weten dat al deze meningen gekleurd zijn door de ervaringen van de schrijver. Jij staat aan het begin van je eigen verhaal! Desalniettemin heb je met online ondernemen te maken met heel veel spelregels die niet allemaal goed staan uitgeschreven. Hoe vind je jouw weg door het doolhof van passief inkomen opbouwen?

Het doolhof begint bij het oriënteren. Je zult ideeën opdoen om te bepalen of passief inkomen opbouwen iets is dat bij jou past. Daar heb ik ook een artikel over geschreven: “3 ideeën om passief inkomen te verdienen.” Laten we aannemen dat je al hebt besloten om passief inkomen te verdienen en klaar bent om aan de slag te gaan. Kies ervoor om je te focussen op één onderdeel. Kies je bijvoorbeeld voor affiliate marketing, lees dan ook mijn “Affiliate marketing stappenplan voor beginners.” Je kunt ook de fout maken door alles tegelijk te willen doen, zoals ik in eerste instantie deed.Alle adviezen en tips samen resulteren níet in instant succes

Ik trapte in de valkuil van alles in één keer goed willen doen. Ik las en luisterde naar de tips: “Kies een niche,” “bouw een waardvol digitaal product dat nog niet bestaat,” en “gebruik een verkoopplatform dat veel bezoekers trekt.” Je raadt het al? Ik ontwikkelde een product voor een heel kleine doelgroep die niet actief is op Etsy. Goeie grap, natuurlijk verkocht ik niets! Hoewel ik goed had geluisterd naar alle tips, vertaalde zich dat niet tot een direct succes.

Toen ik besloot om passief inkomen op te bouwen, wist ik niet goed waar ik moest beginnen. Ik had nog helemaal geen ervaring met online ondernemen en wist niet hoe ik een eigen website kon opzetten, een verkoopkanaal kon creëren of SEO kon toepassen. Ik stapte over mijn zelf-opgelegde drempel: “Alles moet gratis” en liet een print-on-demand service mijn product drukken. Daar lag dan dat proefexemplaar, maar ik had geen idee hoe en waar ik het moest verkopen. Als dit het resultaat was van alle adviezen en tips… dan moest ik toch terug naar de tekentafel.

Inspirational Quote van Thomas Edison: Failure is Success in Progress, met op de achtergrond een vogel in de lucht.

Gamification van passief inkomen opbouwen

Hoe kun je dat beter aanpakken? Misschien kun je vooraf al accepteren dat jij jouw eigen fouten gaat maken. Wanneer je zonder ervaring iets nieuws gaat proberen, kun je hier maar beter op voorbereid zijn. Maak in ieder geval een persoonlijke strategie zodat je na een ‘failure’ weer kunt opstaan en verdergaan. Leg de lat niet te hoog voor jezelf. Succesverhalen zijn er om te inspireren, maar je hoeft niet van jezelf te verwachten dat jij hetzelfde kunt bereiken in minder tijd omdat iemand anders het al eens gelukt is. Zeker niet als die persoon ook veel meer ervaring heeft met online ondernemen dan jij! Hier en daar zit er natuurlijk wel een geschikt programma tussen. Hier kun je meer lezen over de top 3 memberships om affiliate marketing te leren die ik speciaal heb uitgelicht als je zonder ervaring een passief inkomen wilt opbouwen.

Wat ik wel grappig vind, is zodra jij gaat zoeken op ‘passief inkomen opbouwen’ of ‘side hustle’ of ‘financiële vrijheid’, je steeds meer gesponsorde advertenties tegenkomt van coaches en organisaties die jou als klant willen. Er zijn superveel mensen zoals jij en ik, die willen leren om succes te behalen met online ondernemen. In het begin was ik super enthousiast als ik zo’n organisatie of persoon trof die precies wist waar ik naar op zoek was. Inmiddels raken de verkooppraatjes mij minder. Ik effen mijn eigen pad, en speel op mijn voorwaarden.

Uiteindelijk was het mijn partner die opmerkte dat ik er een spel van maakte. Hij had gelijk! Mijn strategie is om met zo min mogelijk investeringen zo hoog mogelijk op het scorebord te eindigen, zoals ik dat bij elk spel dat ik speel probeer. Dat is pure gamification van passief inkomen opbouwen. En weet je wat? Passief inkomen opbouwen leent zich heel goed als spel! Het vereist wel enig geduld en doorzettingsvermogen, maar je hoeft er niet constant mee bezig te zijn. Tijd bevordert zelfs jouw inspanningen en je loopt nauwelijks risico, want je investeringen zijn minimaal. Met welbedoelende blogs en gratis weggevers kun je veel leren over het spel om online succesvol te worden en zonder ervaring een passief inkomen op te bouwen. Als je passief inkomen genereren als een spel ziet, kun je er ook luchtiger mee omgaan en er meer plezier uit halen!Strategie voor passief inkomen opbouwen zonder ervaring

Laat jij je niet tegenhouden door de mogelijkheid dat je fouten maakt? Dat je in het begin nog niet weet wat je doet? Wil je echt aan de slag met je eigen passieve inkomen opbouwen zonder ervaring? Ga ervoor! Mijn moeder zei (en je weet dat moeders wijs zijn): Als je het niet probeert, dan weet je nooit of het wat wordt. Stel voor jezelf de parameters waarin jij wilt spelen. Bepaal voor jezelf:

 • Hoeveel tijd wil jij per week besteden aan je passieve inkomen opbouwen?
 • Met welk budget wil jij starten?
 • Hoe ziet jouw stappenplan naar succes eruit?

Omdat je ervoor kiest om het spel van passief inkomen opbouwen leuk te houden, is het goed om je te te houden aan je eigen kaders. Je wilt niet dat je onderneming een te groot beslag legt op je tijd of je geld. Ook is het goed om met de inzichten die jij gaandeweg opdoet, een prioriteitenlijst te maken. Als jij besluit de focus te leggen op affiliate marketing, zul je af en toe aan je website moeten sleutelen. Je kunt niet alles in één keer goed doen, dat heb ik al doende geleerd. Om echt een succes te maken van jouw online onderneming, heb je een persoonlijke strategie nodig. Zorg ervoor dat je het actieve gedeelte van passief inkomen leuk houdt voor jezelf!

Als er iemand ondernemen als een spel ziet, dan is het Denise Duffield-Thomas. Heerlijk boek om jouw positieve mindset je eigen te maken!

Ik zou het heel leuk vinden als je in een reactie vertelt of dit artikel je heeft geholpen. Uiteraard mag je ook op je eigen website naar mijn artikel verwijzen als je deze waardevol vindt. Contact opnemen om mogelijkheden te bespreken of samen te sparren? Gebruik mijn contactformulier! Op zoek naar een fijne bloggerscommunity waar beginners elkaar helpen? Ik ben erg blij met de facebookgroep van Blogtrommel & Shecanblog.

In dit artikel maak ik geen gebruik van affiliate links. Wil je wel op de hoogte blijven van mijn ontdekkingsreis naar financiële vrijheid? Meld je dan hier aan voor mijn nieuwsbrief!

Pinterest Picture van Gamification van Passief Inkomen Opbouwen met op de achtergrond een fervente e-sporter met een geconcentreerd gezicht.
Pinterest Picture van Passief inkomen opbouwen: leer van mijn beginnersfout met op de achtergrond een vrouw die haar hand voor haar hoofd slaat.

Meer lezen over online ondernemen:

Marlies over ‘Virtual Assistant’ worden

Financiële vrijheid: hoe word je financieel onafhankelijk?

#3 Ideeën om passief inkomen te verdienen

#5 Tips voor beginners die online geld willen verdienen

Review Bouw een Succesvol Bedrijf van Nowherdays

Online ondernemen vanaf 0

Door RealReveries

Bij mij werd de ondernemerszin aangewakkerd en zo is Real Reveries onstaan. Daarom ben ik op ontdekkingsreis naar financiële vrijheid. Ik deel wat ik leer over online geld verdienen, passief inkomen, affiliate marketing en een blog beginnen. Mijn focus ligt op behulpzaam zijn en vooral: eerlijk en betrouwbaar online ondernemen. Ga je mee op reis?

6 gedachten over “Passief inkomen opbouwen zonder ervaring”
 1. Leuk geschreven artikel en heel herkenbaar, want we lijken allemaal dezelfde beginnersfout te maken 😅. Ik wilde ook meteen alles proberen, mijn reisblog starten en leren over SEO en affiliate marketing, inschrijven voor allerlei cursussen. Super leuk, maar ik heb helemaal geen tijd om ze allemaal tegelijk te volgen. Maar beetje bij beetje leer ik het allemaal wel, volgens mij toch vaak “gewoon” een kwestie van volhouden, haha.

 2. Wat een fijn artikel. Ik ga zo nog even doorklikken naar een aantal andere artikelen. Ik ben ook bezig met het passief inkomen opbouwen, naast dat ik actief inkomen op wil bouwen. Gelukkig helpt mijn beste vriend mij bij het passief inkomen genereren door me regelmatig tips te geven.

  1. Bedankt Patricia!
   Leuk dat je als mede-blogger met dezelfde onderwerpen bezig bent. Het is hartstikke actueel! Ik hoop dat je nog meer tips en tricks op mijn website vindt en ik ben ook heel benieuwd naar de tips van jou en je beste vriend!

 3. Op dit moment is bloggen voor mij nog steeds een hobby en heb ik geen echte acties ondernomen om er geld mee te verdienen. Voor mij is dit iets eerder om binnen een paar jaar te herbekijken. Dus deze tips zal ik zeker meenemen.

  1. Top om bloggen als hobby te zien. Ik vind schrijven ook erg leuk! Door toepassen van tips zou het best een verdienstelijke hobby kunnen worden. Leuk dat je aan Real Reveries denkt wanneer je hier in de toekomst mee aan de slag wilt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights