Online ondernemen met je laptop op een zonnig strand

Beginnen met online geld verdienen, hoe pak je dat aan? Ik begin met online ondernemen vanaf 0. Lees hier hoe jij ook snel van start kunt!

Met dit artikel ben ik mijn website begonnen. Je moet dan ook ergens beginnen. Ik weet dat het niet het beste artikel is, maar ik laat het zo staan – op een kleine SEO tweak na. Weet je waarom? Iedereen heeft ergens een point zero, een begin. Ik leer mijn kinderen (en volwassenen ook) dat het goed is om fouten te maken. Streven naar perfectie staat je vaak in de weg.

Leuke anekdote: laatst was ik bij de kapper en ik wilde eens echt wat anders. Mijn kapper vond het zó spannend! Maar zelfs al zou het verkeerd uitpakken, had ze gelijk drie ideeën hoe ze me nog enigszins fatsoenlijk over straat kon laten gaan. Die oplossingen bleken helemaal niet nodig, want mijn haar zit nu beter dan ooit. Ik nam een risico en dat pakte goed uit. En zo niet, nou ja dan zou ik een paar weken met een rare bos haar rondlopen. Dat risico was ik bereid te nemen. Misschien zou ik het een volgende keer nóg mooier laten kleuren of knippen. Maar als ik me had laten tegenhouden door perfectionisme, dan was ik nu nog steeds minder gelukkig met mijn saaie bos. Want daar doe je het uiteindelijk voor: een ontzettend leuk resultaat!

Online ondernemen vanaf 0, met een thermometer op de ijskoude sneeuw

Het begint met een droom

Waarschijnlijk heb je er wel eens over gehoord: online ondernemen. Spreekt het je aan? Of is het een ‘ver-van-je-bedshow’? Mij spreekt het wel aan, maar ik weet nog niet hoe of wat… Tijd voor onderzoek!

Hoe kun je online geld verdienen?

Als in google typt: ‘hoe kun je online geld verdienen’, dan krijg je heel veel resultaten boordevol tips. De één nog vreemder dan de ander. Maar het is wel echt een ding. Veel mensen zoeken hiernaar. Hoe kun je online geld verdienen? Een van de mogelijkheden is affiliate marketing, daar richt ik mij op dit moment op. In dit artikel leg ik uit wat affiliate marketing is en hoe je hiermee kunt starten. Wanneer je dus online zoekt op ‘passief inkomen verdienen’, ben je geinlijk ook op zoek naar een succesvol voorbeeld. Hoe heeft een ander het gedaan?

Succesverhalen

Mogelijk kom je ook een paar succesverhalen tegen. Zeker als je op instagram gaat zoeken. Influencers die pronken met hun benijdenswaardige levensstijl van niets doen en toch geld verdienen. Dat noemt men “passief inkomen genereren”. Niet het niksen natuurlijk, maar dat je je online onderneming geld voor jou verdient terwijl jij op je luie donder zit in de zon. Begonnen zij het online ondernemen ook vanaf 0? Nou hoef ik niet per se elke maand op vakantie en liever zeg ik ook niet mijn baan op, maar gemakkelijk een extra zakcentje verdienen zie ik wel zitten. … Dan de vraag: is het wel zo makkelijk én hoe vaak lukt iets niet voordat je ergens goed in wordt?!

Financiële vrijheid

Dan een tweede concept dat hier onlosmakelijk mee verbonden lijkt: financiële vrijheid of financieel onafhankelijk. Dat gaat er eigenlijk over dat je voldoende geld verdient om het leven te leiden dat je wilt. Eigenlijk omgedacht van hoe we in de maatschappij nu naar geld kijken: als jij meer geld wilt verdienen, dan moet je harder werken. Je kunt maar beter tevreden zijn met wat je hebt; je moet levensstijl afhankelijk maken van jouw verdiensten. Beide concepten zijn legitiem, al plaats ik hier wel een kanttekening: maak geld niet te belangrijk! Je kunt een heel rijk leven leiden met weinig geld en omgekeerd kun je een heel leeg leven leiden in rijkdom. Wat ik wel waardeer is de gedachte dat je je geen zorgen hoeft te maken over geld wanneer je passief inkomen genereert.

Op ontdekkingsreis

Waar begin je? Hoe begin je? Wie kan jou helpen? Moet ik een cursus volgen en welke dan? Wat zijn de juiste stappen? Als je besluit er meer over te willen weten, dan komen heel veel vragen naar boven drijven. Ik wil hier wel meer over weten dus ik ga op onderzoek uit. Eigenlijk maak ik een reis. Van nul kennis en ervaring naar … who knows? Op deze ontdekkingsreis zal ik zeker tegenslag ervaren, maar hopelijk ook wat voorspoed. Ik plan geregeld een blog te schrijven over mijn ontdekkingen. Lees je mee? Begin bij mijn missie en kijk dan welke artikelen jij boeiend vindt. Ik hoor heel graag of mijn reis jou helpt, of dat je er vragen over hebt. Laat vooral hieronder een reactie achter!

Online ondernemen begint hier, met een eigen website. Die bouw je op je laptop en met een beetje geluk op een zonnig strand.

Disclaimer

Vooraf wil ik dus even zeggen dat ik zonder te misleiden met deze blog geld wil verdienen. Ik deel liever informatie dan advies. Bovendien heb ik een soort allergie tegen oneerlijkheid (herkenbaar?), dus ik zal niet iets schrijven waar ik niet in geloof. Wat ik wel wil uitproberen, is advertenties van partners weergeven en gebruik maken van affiliate links. Bij elk artikel zal ik dit herhalen. Ik kan me voorstellen dat je soms niet meer weet wat je moet geloven. Mijn tip is om vooral trouw te blijven aan jezelf. Denk er een nachtje over na voordat je een beslissing neemt. En als een van mijn tips je aan het denken heeft gezet, stuur me dan vooral een e-mail! Ik wil naar jou toe duidelijk, eerlijk en bemoedigend zijn op de ontdekkingsreis naar financiële vrijheid.

Voor beginners en gevorderden

Of je nu net begint met online geld verdienen, of al wat langer bezig bent, deze blog is voor jou bedoeld. Als begint met online ondernemen vanaf 0, hoop ik je wat wegwijs te kunnen maken en goed uit te kunnen leggen welke manieren en strategieën je kunt kiezen om online geld te verdienen. Als jij al wat meer kennis en ervaring hebt, misschien heb je dan wat aan de reviews die ik plaats, of zoek je een samenwerking. Of misschien vind je het gewoon leuk om te lezen welke experimenten goed uitvallen en welke voor mij niet werken. Zo kijk ik nu ook naar andere blogs! Maar soms vind ik het best eenzaam, om alles zelf uit te vinden. Ik sta dan ook open voor jouw ideeën, laat het me vooral hieronder weten!

Dus, ben jij tot het einde van deze blogpost gekomen en wil jij met mij mee op ontdekkingsreis? Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief met tips en tricks en ik houd jou op de hoogte van mijn ontdekkingen over online geld verdienen!

Meer lezen over online ondernemen:

Marlies over ‘Virtual Assistant’ worden

Financiële vrijheid: hoe word je financieel onafhankelijk?

#3 Ideeën om passief inkomen te verdienen

Passief inkomen opbouwen zonder ervaring

#5 Tips voor beginners die online geld willen verdienen

Door RealReveries

Bij mij werd de ondernemerszin aangewakkerd en zo is Real Reveries onstaan. Daarom ben ik op ontdekkingsreis naar financiële vrijheid. Ik deel wat ik leer over online geld verdienen, passief inkomen, affiliate marketing en een blog beginnen. Mijn focus ligt op behulpzaam zijn en vooral: eerlijk en betrouwbaar online ondernemen. Ga je mee op reis?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights