Gastblog virtual assitant - online met Marlys. Afbeelding schrijft: blog

Marlies vertelt over het worden van virtual assistant en wat er allemaal bij komt kijken. Nieuwsgierig geworden?

Hey! Ik ben Marlies, en vandaag wil ik het met jullie hebben over een onderwerp waar ik super enthousiast over ben: het worden van een Virtual Assistant of in het Nederlands Virtueel Assistent. Klinkt iets minder mooi vind je niet? Het online ondernemen en VA-schap (virtual assistent zijn) is in mijn ogen nauw met elkaar verweven. Hoe? Dat zal ik je vertellen in mijn gastblog die ik voor Real Reveries heb geschreven.

Logo van Online met Marlys
Logo van Marlies’ website

Wat is een Virtual Assistant?

Een Virtual Assistant (VA) is iemand die op afstand ondersteuning biedt aan ondernemers en bedrijven. Denk hierbij aan taken zoals e-mailbeheer, sociale media, administratie, content creatie en nog veel meer. Het mooie aan het zijn van een VA is dat je de vrijheid hebt om je eigen uren te bepalen en vanuit huis of waar dan ook ter wereld te werken. Hoe geweldig is dat?

Als je geïnteresseerd bent in online ondernemen en je hebt een talent voor het ondersteunen van anderen, dan is het worden van een Virtual Assistant misschien ook wel jouw volgende avontuur. In deze blog neem ik je mee op mijn reis en deel ik mijn ervaringen met je. Dus, laten we beginnen!

Online ondernemen

Online ondernemen is een geweldige kans voor Virtual Assistants zoals ik, want het stelt je in staat om een verbinding aan te gaan met mensen over de hele wereld. Een ander voordeel van online ondernemen als VA is dat je kunt werken waar je maar wilt. Of je nu vanuit huis werkt, op reis bent of in je favoriete koffiezaak zit, je kunt je klanten altijd ondersteunen.

Het is belangrijk om als VA online zichtbaar te zijn, want klanten zullen je meestal online zoeken en vinden. Dit betekent dat je actief moet zijn op sociale media, een professionele website moet hebben en jezelf op de juiste manier moet presenteren. Ik zelf doe dit door middel van mijn websiteinstagram en pinterest. Ik houd er niet zo van om mij als persoon in de spotlight te zetten, dus ik doe dit meer door gebruik van een sterke visual branding met opvallende kleuren.

Specialisatie als VA?

Als Virtual Assistant is het soms lastig om te beslissen of je je wilt specialiseren in een bepaalde niche. Ik heb hier zelf ook mee geworsteld. Ik wilde wel graag VA worden, maar waarin?! Op een gegeven moment begon het te stromen en vielen alle puzzelstukjes op hun plek. Zo onstond ‘Sparkle your Succes’, dit is de bedrijfsnaam waar ik als VA mee naar buiten treed. Het staat allemaal nog in de kinderschoenen want ik ben pas begonnen, maar heb er nu al ontzettend veel plezier aan.

In mijn geval heb ik gekozen voor het maken van sales funnels via e-mail en me te storten op funnelmarketing. Ik help bedrijven en ondernemers met het opzetten van e-mailmarketingstrategieën en het creëren van spetterende e-mailcampagnes om hun producten en diensten te promoten. Met mijn hulp in het ontwerpen van email funnels en sales funnels, help ik mijn klanten om meer leads te genereren en hun omzet te verhogen.

Weet je nu nog niet precies wat je wil? Ga dan vooral veel rondkijken in facebookgroepen, gratis webinars bijwonen en contact leggen met andere VA’s. Zo kan je steeds iets beter afstrepen van wat je wel én wat je niet wil. Ook de VA Library van Iris Treffers heeft veel voor mij betekend. Ook hierover heb ik mijn ervaring over gedeeld in de vorm van een blog.

Ik ben dol op plannen en strategisch nadenken, maar ook in ontwerpen en creatief bezig zijn. Met deze specialisatie in funnelmarketing en het creëren van email en sales funnels komen mijn kwaliteiten samen en kan ik dat doen op een manier die mij energie geeft. En juist dát is belangrijk. Ook zou ik mij nog graag wat meer willen richten in het opzetten van online community’s inclusief online leeromgeving. Dat wordt mijn volgende plan.

Ik kan je vertellen dat er zowel voordelen als nadelen aan vastzitten aan het hebben van een specialisatie. Aan de ene kant is het geweldig om jezelf als expert in een bepaald vakgebied neer te zetten en je passie te volgen. Door je te specialiseren, kun je je richten op wat je écht leuk vindt en een trouwe klantenkring opbouwen. Maar, laten we eerlijk zijn, er zit ook een keerzijde aan. Het kan zijn dat je jezelf beperkt tot een specifieke niche, waardoor je mogelijk minder klanten aantrekt. Of dat je ingehaald wordt door de tijd en je specialisatie vervangen wordt door techniek. Het is daarom belangrijk om altijd goed je ogen open te houden en bedreigingen omzetten in iets positiefs.

Doe wat je leuk vindt en wordt daar heel goed in. – Michael Pilarczyk

Affiliate marketing

Toen ik begon met mijn online ondernemersavontuur, ontdekte ik al snel de mogelijkheden van affiliate marketing. Zo startte ik mijn affiliate website, ‘Online Ondernemen met Marlys’. Hier deel ik mijn ervaringen, tips en tricks voor andere ondernemers die ook enthousiast zijn over het online ondernemen.

Mijn passie voor online ondernemen werd verder aangewakkerd door het inspirerende membership van Rowena Rousseau. Maar het begon allemaal met de kleine uitgave die ik deed van het aankopen van ‘The Ultimate Affiliate Marketing Guide’, toen was ik om! Ik ontdekte hoeveel mogelijkheden er zijn in de online wereld en dat leidde uiteindelijk tot mijn beslissing om Virtual Assistant te worden. 

Affiliate marketing kan een mooi aanvullend onderdeel zijn voor een VA. In de verloren uurtjes tussen opdrachten door, kun je je tijd besteden aan het opbouwen van je affiliate marketing business. Hiermee creëer je een extra passief inkomen, wat een mooie aanvulling is op je inkomsten als VA.

Daarnaast heb ik nog een slimme tip voor mijn mede-ondernemers: de Plutus creditcard. Ik gebruik deze creditcard voor al mijn zakelijke en prive uitgaven. Hiermee ontvang ik cashback op elke aankoop, wat in feite neerkomt op gratis geld! Het is een eenvoudige manier om wat extra voordeel te behalen uit de kosten die je sowieso al maakt voor je onderneming.

Hoofd vol met ideeën

Het is ongelooflijk hoe mijn hoofd soms overloopt van de ideeën! Ik barst van de plannen voor toekomstige affiliate websites en allerlei andere ondernemingsconcepten. Sterker nog, ik heb een geweldig idee om mijn verleden als haarstylist te combineren met mijn huidige passie voor online ondernemen.

Er zijn van die dagen waarop het ene na het andere idee naar boven komt borrelen. Mijn tip voor iedereen die dit herkent: schrijf die ideeën op! Misschien is het nu nog niet het juiste moment om ermee aan de slag te gaan, maar wie weet is het volgend jaar wél de perfecte timing. Door alles op te schrijven, zorg je ervoor dat je die briljante ingevingen niet kwijtraakt en later nog eens kunt terugkijken. Ik zelf houd mijn braindump en aankomende projecten allemaal bij in mijn Notion planner.

Dus, lieve mede-ondernemers, laat je niet overweldigen door al die ideeën die je hebt. Noteer ze, koester ze en houd ze dicht bij je hart. Wie weet welke fantastische kansen er in de toekomst op je pad komen dankzij die sprankelende gedachten van nu. ‘Sparkle Your Succes’!

Nieuwsgierig geworden?

Sparkle your succes

Wil je meer weten over affiliate marketing of online ondernemen? Neem dan vooral eens een kijkje op mijn website waarin ik meer uitleg over deze onderwerpen. Ook komen hier nog meer onderwerpen aan bod zoals passief inkomen en mindset. Mindset is een onderdeel wat veel van mijn leven uitmaakt, en erg belangrijk voor mij is. Want het hebben van een juiste mindset kan je ver brengen!

Ben je nieuwsgierig geworden naar mijn diensten als VA? Dan kan je terecht op mijn website ‘Sparkle Your Succes’.

Ik vond het heerlijk om een blog te schrijven voor Real Reveries en jullie iets meer te kunnen vertellen over virtual assistant worden. Ben je nieuwsgierig geworden naar de blog van Real Reveries op mijn website? Neem dan vooral hier een kijkje.

Lieve groet, Marlies

Meer lezen over online ondernemen:

Review Become Financially Free Membership van Rowena Rousseau

#3 Ideeën om passief inkomen te verdienen

Passief inkomen opbouwen zonder ervaring

#5 Tips voor beginners die online geld willen verdienen

Online ondernemen vanaf 0

Door RealReveries

Bij mij werd de ondernemerszin aangewakkerd en zo is Real Reveries onstaan. Daarom ben ik op ontdekkingsreis naar financiële vrijheid. Ik deel wat ik leer over online geld verdienen, passief inkomen, affiliate marketing en een blog beginnen. Mijn focus ligt op behulpzaam zijn en vooral: eerlijk en betrouwbaar online ondernemen. Ga je mee op reis?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights